• Zaterdag was de mooiste dag van de week. En je wist als je naar je vriendjes keek. Hier gaan ze heel wat beleven.

  "Zaterdag was de mooiste dag van de week
  En je wist als je naar je vriendjes keek
  Hier gaan ze heel wat beleven"

  Zo gaat het lied uit de legendarische serie All Stars. Lees de volledige tekst van het lied en elke voetballer weet dat het waar is.

  Vandaag hadden we met de F-league onze allereerste 2 echte wedstrijden. We trainen ondertussen al een hele tijd maar een echte wedstrijd, tegen kinderen die we nog niet kennen, dat hadden we nog niet gedaan. Hierdoor waren er flink wedstrijdzenuwen en was iedereen wel een beetje huiverig om te beginnen. Zelfs bij de ouders heerste de zenuwen en dat was ook wel te merken....

  Maar zodra het fluitsignaal klonk waren alle zenuwen weg en gingen de mannen ten strijde. Volledig op de manier zoals dat bij pupillen voetbal hoort. Soms met zijn allen voorin, soms met zijn allen achterin, maar altijd op een kluitje.

  Lastig is het ook wanneer er spelregels zijn die de trainer nog niet heeft uitgelegd. Zo was er zeker nog wel wat onduidelijkheid over wat we moeten doen bij bijv. een corner. Daar gaan we dan ook nog even op oefenen.

  Maar het allerbelangrijkste, waar sommige door de zenuwen in eerste instantie twijfelde of ze wel een wedstrijd wilden voetballen, baalde iedereen als een stekker dat het na 2 wedstrijden al klaar was.

  Dat het voetbal goed ging met de eerste wedstrijd gelijk en de tweede wedstrijd winst is top, maar leuker is dat iedereen (ook ouders) zin heeft in de volgende wedstrijden.

  Wanneer dit zo blijft, dan:

  "Maar zaterdag was de mooiste dag van de week
  En je wist als je naar je vriendjes keek
  Hier staat het nieuwe oranje"

 • F league

  Ben je rond de 5 a 6 jaar, wil je graag sporten en plezier hebben? Kom bij ons voetballen in de F league!

  Mail naar info@vvsucces.com en doe een paar keer (gratis) mee.