• Winkel te sterk aan de Belt, 1-4

  Reeds na vijf duels in voetbalseizoen 2022/’23 staat de v.v. Succes op acht verliespunten. Ongekend gezien de recente historie. Ook zondagmiddag kwam de ploeg van coach Larbi Loukou niet tot winst. Erger nog, aan de Belt in Hippo deed de v.v. Winkel goede zaken door dik verdiend met 1-4 te winnen.

  De wedstrijd was amper begonnen of de Winkeler Spreeuwen stonden al op voorsprong. Een afgemeten voorzet van linksbuiten Jeroen Smit werd door nummer 9, Rick Fijnheer, tot doelpunt verwerkt. Kort daarop counterden de gasten via de pijlsnelle rechtsbuiten Kenzo Julsing naar 0-2.
  Het was spielmacher Pieter Mulder die na deze desastreuze start de mouwen opstroopte en zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij stuwde de thuisploeg naar voren, resulterend in een penalty die hij zelf veroorzaakte én afrondde, 1-2. Helaas moest Mulder het strijdperk vlak voor rust verlaten nadat hij in een stevig duel onfortuinlijk geblesseerd raakte. Het zag er ernstig uit; te hopen valt dat hij niet voor langere tijd is uitgeschakeld.
  Daarna was Succes kansloos. Het kwam het tweede bedrijf nog sterk uit de startblokken, maar het was wederom Winkel dat na twee vlotte uitvallen uitliep naar 1-4. Het was niet dat de Wieringers slecht speelden, maar Winkel, de voorbij zes, zeven jaar uitkomend in de derde klasse A, was simpelweg een maatje te groot.
  Wat nu? Succes lijkt nu al te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. We wilden het oefenmeester Larbi Loukou graag vragen na afloop. Maar hij was onvindbaar. Heeft hij de handdoek reeds geworpen of broedt de trainer uit de Zaanstreek in stilte op een geniale meesterzet om Succes terug in de vaart der volkeren te krijgen?
  De tijd zal het leren. Volgende week zondag moet er in elk geval gewonnen kunnen worden, want dan is de hekkensluiter in 4A, de s.v. Beemster, de tegenstander. Op het sportcomplex aan de Insulindeweg 11a in Middenbeemster. Aanvang 14:00 uur. Alle steun is welkom.