• Weer geen promotie voor Succes-1

  De v.v. Succes uit Hippo is er andermaal niet in geslaagd promotie naar de derde klasse af te dwingen. Het beslissingsduel tegen s.v. De Rijp ging jammerlijk met 3-1 verloren. Een uitslag waar niets op af te dingen viel.

  Op neutraal terrein, sportpark ’t Krijt in Zwaag, thuishaven van Westfriezen, speelde het eerste elftal van Succes een lamlendige eerste helft. Was het de spanning? Het lome weer? De honderden toeschouwers langs de lijn? Het kunstgrasveld? We weten het niet. De enige Successer die in dit duel het gewenste niveau haalde, was ausputzer Pieter Mulder. Hij ging voorop in de strijd, blokkeerde schoten, won kopduels en leverde weer prima crosspasses af.

  Maar ook hij kon niet voorkomen dat De Rijp in de 39ste minuut wegens hands een penalty kreeg. Een buitenkansje dat feilloos werd benut, 1-0.

  Na de thee kwam de formatie van oefenmeester Wouter Rood iets beter voor de dag, maar echte uitgespeelde mogelijkheden leverde dat niet op. Een kwartier voor tijd scoorde De Rijp ook nog eens, via een uitgekookte counter, de 2-0. Het leek over en uit.

  Ware het niet dat Succes enkele minuten voor tijd ook vanwege een handsbal een pingel kreeg. Mulder scoorde vanaf elf meter de aansluitingstreffer, waarna Succes op jacht ging naar de gelijkmaker. Via opnieuw een vlijmscherpe uitbraak was het evenwel De Rijp dat scoorde, 3-1. Einde oefening.

  Hoofdschuddend zagen we good old Luc Mulder sportpark ’t Krijt verlaten. De voormalige veehouder van Stroe was een van de cracks die in 1963 wél met Succes-1 naar de derde klasse promoveerde. Triest dat onze huidige generatie Successers het op het moment suprême steevast laat afweten.

  En dan te bedenken dat Geel Zwart’30, met interim-coach Marco Kuut aan het roer, zijn beslissingswedstrijd zondag wel won. Net als Schagen United. Zij promoveren naar de derde klasse A, West 1. Inderdaad, een hard gelag. Iets om over na te denken. Vooral voor Larbi Loukou, volgend seizoen de nieuwe trainer aan de Belt.

  DERK JOHANSEN