• Lid zijn van v.v. Succes

  Bij Succes hebben wij een verplicht vrijwilligersbeleid voor alle leden. Verreweg de meeste ouders en alle senioren zetten zich in voor onze mooie club. Toch zijn er nog ouders die niet voldoen aan hun vrijwilligersplicht. 

  Vergeet niet, u doet vrijwilligerswerk om het voor uw eigen kind mogelijk te maken om te voetballen. U kunt daar niet een andere ouder voor op laten draaien.

  Ter info. Wij krijgen van nagenoeg iedereen terug dat men het leuk vind om de taak te doen. Voor sommige mensen is het even een drempel om te nemen maar, het doen van vrijwiliigerswerk is leuk.

 • Nog geen taak?

  Op woensdag 1 juni om 20.00uur is er een informatiebijeenkomst in de kantine van v.v. Succes betreffende vrijwilligerswerk voor iedereen die nog geen vrijwilligerswerk doet.

  Er zal een intekenlijst bij de ingang zijn zodat we weten wie er deze avond is geweest.

  Daarnaast gaan we alle leden / ouders van leden aanschrijven waarvan uit onze administratie blijkt dat de vrijwilligerstaak nog niet is ingevuld. 

  De eerste mail is dus een mail die naar de hele vereniging gaat, zodat iedereen op de hoogte is. Vervolgens sturen we een 2e mail met een uitnodiging aan diegene die volgens ons nog een taak op moeten pakken.

  Mocht u redenen hebben waardoor u niet aan de vrijwilligersplicht kan voldoen, dan bespreken wij dat graag tijdens deze bijeenkomst met u.

  Nu begrijpen wij dat wanneer u uw kind net heeft opgegeven, u eerst wil weten of uw kind voetbal ook echt leuk vind. Vandaar dat er voor ouders in het eerste jaar lidmaatschap vrijstelling is.

 • Waar zoeken we nog mensen voor?

  1. Terreindienst. Je ontvangt de bezoekende clubs en verwijst hen naar de juiste kleedkamer. Daarbij zorg je er voor dat de leiders in de rust koffie/ thee krijgen en de spelers limonade.
  2. Kantinedienst. Het van achter de bar verkopen van koffie/ thee en eten voor het publiek.
  3. Onderhoudsploeg. Mocht er er vader/moeder/opa/oma zijn die doordeweeks graag wat wil doen dan ook graag. Denk hierbij aan de maaiploeg, lijnenploeg, onderhoudsploeg, etc. Dit is altijd inclusief de laatste nieuwtjes uit het dorp.
  4. Scheidsrechters zijn ook altijd welkom.
 • Waarom zijn er vrijwilligers nodig?

  Voetbal is de grootste sport van Nederland en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Door de inzet van vrijwilligers kan de contributie relatief laag worden gehouden. Ondanks dat er een heel complex nodig is, materialen, kleding en ga zo maar door.

  Ga eens na wat dit zou kosten wanneer v.v. Succes een bedrijf was in plaats van een vereniging.

  De senioren bij v.v. Succes zorgen er voor dat taken worden gedaan zoals oud papier ophalen, scheidsrechter, etc. Voor de junioren zijn het de ouders die enkele keren per jaar een dag/dagdeel wat leuke taken oppakken. Dit zijn taken zoals kantinedienst (o.a. zorgen voor de verkoop van koffie e.d.) en terreindienst (o.a. verzorgen ranja in de pauze's).

 • Succes is een vereniging voor en door de leden!

  Vergeet niet, wij van de vrijwilligerscommissie zijn ook vrijwilligers en proberen het simpelweg voor alle gezinnen mogelijk te houden om te voetballen.

  • Je mag lid zijn/ worden van v.v. Succes.
  • Dan heb je het recht om er te voetballen/  trainen.
  • En de plicht om minimaal een vrijwilligerstaak te doen.
 • Vrijwilligersfuncties en vrijwilligerstaken

  Binnen een vereniging zijn er vrijwilligersfuncties en vrijwilligerstaken.

  Wanneer iemand een vrijwilligersfunctie invult dan is diegene er elke week enkele uren aan kwijt. Denk hierbij aan deelnemen aan een commissie, bestuur, trainer/coach, scheidsrechter, etc. etc.

  Wanneer iemand een vrijwilligerstaak doet dan gaat het om 10 a 15 uur per seizoen oftewel 2 a 3 keer inzet per seizoen. Denk hierbij aan terreindienst, kantinedienst, etc.

  Alle ouders die zich nog niet hebben opgegeven voor een taak (en hun kind langer dan een jaar lid is) gaan we vanaf aankomend seizoen indelen.