• Voetballen in de kou

  Het gaat koud worden de komende tijd, op zich is het niet erg om dan niet te voetballen. Maar het brengt ook mooie herinneringen omhoog.

  Alle kelderklasse spelers weten zich wel de wedstrijden te herinneren. Die wedstrijden dat je in de ijzige kou in je korte broek op een half bevroren veld liep. En wanneer de tegenstander dan een bal tegen je aanschoot, liep je de rest van de wedstrijd met een dikke, vette, rode, zere plek op je lichaam.

  We voetballen al een tijd niet maar verlangen er wel naar. Lopen in je korte broek in de kou, waar onze klauwen afsterven en onze bevroren stijve tepels door onze voetbalshirts prikken. Mopperend maar omdat we zo nodig allemaal tegen een bal willen trappen, zitten er zelfs een paar in hun korte broek te rillen in de dugout. Hopende dat ze ook nog ff mee kunnen doen want weglopen, dat doen we niet.

  Kelderklasse spelers lopen mopperend en scheldend in de ijzige kou op harde of modderige velden. Met kou die langs onze oren snijdt en een wind die dwars door onze blauw/zwarte voetbalshirtjes jaagt. Een maillot gaan we niet dragen. Dat doen misschien spelers uit Zuid Amerika, maar wij zijn geen ballerina's. Kelderklasse spelers zijn eerder zo’n ijspegel die met z’n kop naar beneden hangt, lekker met de handjes in de zij wachten tot de bal in de buurt is en dan een kort sprintje.

  En waarom staan we daar met onze gekrompen jongeheer in de kou? Omdat we daarna lekker met zijn allen in het warme cafe kunnen zitten. Daar vertellen we dan aan elkaar hoe goed we waren.

  Man man man. Was corona maar weg, dan mochten we weer.