• Voetbal zoals voetbal is bedoeld

  Op zaterdagochtend vroeg togen de mannen van JO8-1 oostwaarts over het eiland om in Den Oever tegen Wiron JO8-1 aan te treden.

  Voor de meeste spelers, verleden jaar klaar gestoomd in de F-League, het competitiedebuut. Hiernaast liepen enkele ervaren jeugdspelers die al een seizoen competitievoetbal ervaring in hun bagage hadden.

  Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend debuterende scheidsrechter Merel, werd er vol vuur om iedere bal gestreden. Via Storm en Sep werd al snel een 0-2 voorsprong opgebouwd. Wiron kwam echter terug met een kanonskogel, waarop keeper Jurre alleen het nakijken had. Het was Sep die de 1-3 van zijn pantoffel liet vertrekken. Voor de limonade kwam Wiron nog wel terug tot 2-3.

  Of de spelers van Wiron en Succes dezelfde soort limonade hebben gekregen valt te betwijfelen ; Wiron ging vol vuur uit de startblokken en liet de verse keeper Qiann, koud op doel direct kansloos. 3-3. Hierna was Succes duidelijk even de kluts kwijt, en na een op zowel wonderbaarlijke als miraculeuze wijze in het eigen doel geschoten uittrap van keeper Qiann werd het 4-3 voor Wiron. Hiermee had Qiann het licht gezien en werd schier onpasseerbaar. Met enkele voortreffelijke reddingen hield hij Succes in de wedstrijd, die nog steeds alle kanten op kon gaan. Het was Storm die de 4-4 liet aanteken, waarna Wiron direct met de 5-4 terugsloeg.
  Het middenveld bestaande uit Thijn, Maciek, Jip en Siem brachten gezamenlijk Freek in stelling, die net voor scheidsrechter Merel voor het eindsignaal kon afblazen, de 5-5 liet aantekenen. Iedereen blij!

  Gelijkspel dus in een sportieve wedstrijd, vol strijd en vuur, en ook niet onbelangrijk ; zonder één enkele wanklank van beide kanten. Hulde voor de spelers van Succes en Wiron en scheidsrechter Merel die gezamenlijk een pot voetbal op de mat legden zoals voetbal is bedoeld!