• Veerkrachtig Succes wint knotsgekke uitwedstrijd

  In de laatste uitwedstrijd van het seizoen 21/22 trof Succes het elftal van Veld Zijdewind Vooruit, kortweg VZV.
  In het veld waren zeer weinig thuis supporters, vreemd want VZV is in een strijd tegen degradatie verwikkeld. Voor deze wedstrijd deelde zij met Oosterend de laatste plaats, welke “goed” is voor rechtstreeks degradatie naar de 5e klasse.
  Dit bleek niet uit het supporters aantal, maar wel uit de wedstrijdinstelling. VZV ging er vol op. Toch was het succes in de persoon van Jeroen Metselaar die de 0-1 maakte. Tegen de verhoudingen in, dat bleek snel. In de 26e minuut maakte een junior uit een echte Succes familie zijn debuut in Succes 1, Dirk van Eerden mocht Jornt Jonkman vervangen. Een bizarre 8 minuten brak aan, de meegereisde Succes supporters konden hun ogen niet geloven. In 8 (!) minuten scoorde VZV vier keer. Succes deed in de persoon van “Frutselkoning Bugel” nog wat terug, wat de ruststand op 4-2 bracht. Er moest extra suiker in de koffie voor de fans.

  Ik denk dat er in de rust een donderspeech heeft gevolgd, hoe dan ook, Succes kwam een stuk beter uit de kleedkamer. In de 46e minuut scoorde Toine Bugel de 4-3. Succes kreeg weer wat bezieling, toonde veerkracht en ging in de achtervolging. Met een prachtig schot maakte Pieter Mulder in de 74e minuut de gelijkmaker, gevolg door de winnende in de 79e minuut van een verder onder de maat spelende Bram Dekker. Van iemand van zijn reputatie en klasse verwacht je meer dan hij de afgelopen maanden brengt. Hopelijk weet hij de vorm weer te vinden voor de o zo belangrijke seizoen sluiting. Hetzelfde geldt voor de begenadigde voetballer Tom Kamp, hij lijkt zo druk bezig te zijn met te topscoorders lijst dat hij vergeet dat er nog tien teamgenoten rondlopen. Een beetje meer samenspel zou veel meer rendement opleveren.

  Overigens mooi om te zien dat de youngsters een kans krijgen in het eerste. Harm Helder mocht een week na het winnen van de Koen Vink trofee het doel van Succes 1 verdedigen. Een maal verkeek hij zich op de bal en was hij debet aan een tegendoelpunt, des te knapper dat hij daarna rustig bleef en een verder perfecte wedstrijd keepte. Vol reddingen. Rechts voorin speelde Wessel Steinfort de hele wedstrijd. Hij komt volgend seizoen ook over vanuit de talentvolle O19 lichting, die een knappe derde plaats in de eerste klassse heeft bereikt. Kortom de toekomst lijkt er positief uit te zien.

  Volgende week speelt Succes zijn laatste competitie thuiswedstrijd aan de Belt tegen De Koog. Belangrijk om deze te winnen en Schagen United voor te blijven, om een zo goed mogelijke uitgangspositie te creëren voor de allesbeslissende promotiewedstrijd. Deze vindt 19 juni plaats op neutraal te terrein. Mocht Succes als tweede eindigen, dan spelen we tegen de Nr. 13 van 3b.

  Een andere goed reden om te komen volgende week, Jan Buma hangt na jaren trouwe dienst zijn microfoon aan de wilgen. In 1984 is Jan begonnen met het “speakeren” tijden de wedstrijden van Succes 1 en zal dat volgende week voor de laatste keer doen.

  Graag tot ziens aan de Belt. Nooit saai.