• Hoe een kabbelend beekje toch een rivier blijkt te zijn

  Gedurende de (korte) zomerstop lijkt het wat rustiger op de club. Voor menig buitenstaander zal het lijken alsof het bij onze club door “kabbelt”. Niets is minder waar. Er is heel veel werk verzet door vrijwilligers. Meest in het oog springend zijn natuurlijk de ingrijpende renovatie van het C- en trainingsveld. Hebben we vorige zomer het A- en C-veld rigoureus aangepakt, nu volgde de rest. Op dit moment hebben we al onze vier velden dus volledig gerenoveerd. Er is nieuwe drainage ingekomen, een sproei installatie die is aangesloten op onze bron, luidsprekers geplaatst in de lichtmasten tussen het B- en C-veld en er zijn stroom- en internetkabels getrokken. Deze laatste zijn nodig voor de tweede robotmaaier die inmiddels ook draait. Onze eerste maaier draait nu op het B- en trainingsveld, de nieuwste aanwinst is voorzien van GPS (de ontwikkelingen staan niet stil) waardoor deze maaier nu mooie banen maakt in plaats van een willekeurig patroon. De vruchten hiervan kunnen we plukken.

  Wat een geweldige velden hebben we. Elke keer als ik het zie begin ik weer te twijfelen om mijn voetbalschoenen weer uit de wilgen te halen. Het scorebord is inmiddels ook gerepareerd, onze trouwe hoofdsponsor P. Ottens heeft dit keurig geregeld, nu kunnen we weer zonder “discussies” de minuut van Succes vaststellen.

   Minder in het oog springend zijn vernieuwingen aan de “achterkant”.

  Een groep Succes vrijwilligers heeft zich ingezet om een goed en stabiel internet te realiseren op de club, in de toko en in de sporthal. Dit is van steeds groter belang, immers steeds meer zaken draaien op een stabiel internet. Te denken valt aan de robotmaaier, pinautomaat (van levensbelang voor onze club), sproei installaties op de velden en de muziekcomputer.

  Ook binnen de toko hebben we deze zomer doorgepakt. In het plafond zijn een rits nieuwe luisprekers geplaatst, deze zorgen voor een egale deken van geluid. Ook de muziekcomputer was aan vervanging toe na vele jaren dienst. De nieuwe touchscreen installatie is vooral makkelijker in gebruik voor onze toko vrijwilligers en tevens interactief. Net als bij onze gewaardeerde sponsor Café Arlette kunnen gasten van de toko zelf een verzoekje indienen. Hiermee hopen we dat ieder aan zijn trekken kan komen qua muziekkeuze. Over smaak valt immers niet te twisten. Er wordt al gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om verzoeknummers in te dienen. Het is dan ook niet meer nodig en toegestaan om zelf boxen de toko in te brengen. Op deze manier hopen we het voor iedereen leuk te houden.

 • Voor het seizoen 2023-2024 hebben we 15 (!) jeugdteams en 7 (!) senioren ingeschreven, op weg naar het 100-jarig bestaan! Een werkelijk imponerend aantal waar we echt trots op mogen en moeten zijn. Maar dit geeft ook uitdagingen (lees: luxeproblemen), bijvoorbeeld ruimte beschikbaarheid om te trainen, dit vraagt om flexibiliteit van eenieder. En een beetje begrip voor elkaar. Samenwerken is hier weer het motto.

 • Het blijft een terugkerende uitdaging om de treindiensten en toko diensten ingevuld te krijgen. Dit blijft een punt van aandacht. Als bestuur zullen we dus ook regelmatig mensen blijven benaderen om een verplichte taak uit te voeren, dat hoort nu eenmaal bij het lidmaatschap. We doen het samen. We mogen niet klagen, op het moment zijn er meer dan 150 (!) vrijwilligers actief binnen onze club. Onze club is druk, elke zaterdag en zondag wordt de hele dag gevoetbald, daarnaast wordt elke doordeweekse dag van ’s middags to ’s avonds getraind op 2-3 velden. Dit vraagt veel inzet.  Denk hierbij aan kantine diensten, terrein diensten, (jeugd-)bestuur, groenploeg, onderhoud, terreindienst, trainers, leiders, club reporters, feestje bouwers, grensrechters, scheidsrechters etc. etc. Ook onze trouwe schare aan sponsoren verdient een grote pluim! Daarnaast zetten onze seniorenspelers zich in op de oud papier wagen of ze fluiten een wedstrijd. Op deze manier, met hulp van iedereen houden we de boel draaiende.

   Ik denk dat we de boel met vereende inspanning weer goed op de rit hebben. Voor alle teams van jong tot oud is het weer gelukt om een trainer/leider te vinden en een kleidingsponsor. Het lijkt allemaal maar normaal, maar ook goed om je eens te realiseren dat je als speler het volledige wedstrijdtenue beschikbaar gesteld krijgt door de club.

  Op deze manier blijven we ervoor zorgen dat voetbal bij Succes voor iedereen toegankelijk is en blijft.

  Vv Succes is een maatschappelijk betrokken vereniging, we mogen en kunnen onze ogen niet sluiten voor de problemen in onze samenleving. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders leeft op of onder de zogenaamde armoedegrens. Wij zorgen ervoor dat IEDEREEN kan voetballen bij ons. Ook voor kleding en contributie hebben wij oplossingen.

  Dus twijfel niet en kom lekker voetballen bij ons, je kunt je opgeven via de website: https://www.vvsucces.com/club_aanmelden

  Gebrek aan financiële middelen mag NOOIT een reden zijn om niet te participeren.

  Meer weten? Stuur mij gerust een persoonlijk bericht via voorzitter@vvsucces.com

   

  De afgelopen weken zijn er bij de jeugd al een aantal competitiewedstrijden gespeeld. Onze senioren zijn gestart met een aantal bekerwedstrijden. Aankomend weekend begint de competitie voor iedereen. Laten we hopen op een succesvol seizoen, dat moet haast wel in een jubileum jaar toch?!

  Deze zaterdag spelen er maar liefst zeven jeugdteams thuis aan de Belt. De kinderen hopen op veel publiek. Niet voor niets is voor de kinderen zaterdag de mooiste dag van de week! 

  Zondag de 24e is ook genoeg te doen bij Succes. Succes JO-19-1, 5, 6, 4, 2 en 1 spelen thuis. Ons vlaggenschip trapt de competitie in 4A af tegen Sint Boys uit St. Maarten. Na een gedegen voorbereiding met sterke en wat minder sterke wedstrijden, zijn we zeer benieuwd waar we staan. Na de wedstrijd is er een “zitje” in de toko met livemuziek tijdens de seizoenopening.

  Hoe leuk is het om elkaar weer te zien en bij te praten na de vakantie periode. Ik kijk er naar uit.

  Tot ziens langs de velden!

   

  Patrick Mulder