• Topper in 4A eindigt onbeslist: 3-3

  De kraker in de vierde klasse A-West 1 tussen Succes en Texel’94 is na een tumultueus duel in 3-3 geëindigd. Daarmee behouden de Texelaars hun voorsprong van vijf punten op de ranglijst. Voorafgaand aan de eilandderby werd een prachtige minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden vlaggenist Rits Poelman, het clubicoon alias Billie Rits alias Lionel Ritsie.

  Verder schalde ‘Blaze of Glory’ van Jon Bon Jovi (afkomstig van de filmsoundtrack ‘Young Guns II’ uit 1990) voor aanvang van het duel aan de Belt door de stadionspeakers. Doch, van deze overwinningsdrift was bij de thuisploeg de eerste helft weinig te merken. Sterker nog, de eilandbezoekers uit Den Burg leidden bij rust met 0-2.

  Rechtsbuiten Arjen Bakker knalde reeds binnen het kwartier een vrije trap stijf in het kruis, 0-1. De nummer 9, midvoor Ids Grisnigt (ook uitkomend in de eredivisie als zaalspeler), scoorde nog voor de thee de 0-2 na een fabelachtige uithaal.

  Toen die andere zaaleredivisionist, linksbuiten Yorgo Helleman, de grote vedette, de Jack Grealish van Texel, direct na rust de 3-0 binnenschoof, dreigde een gigantische afstraffing voor de equipe van Larbi Loukou. Maar het verliep allemaal weer anders. De bal blijft rond.

  Succes rechtte de rug, en toog onder vurige aanvoering van captain Jeroen Metselaar ten aanval. Het werd hard, soms tegen het gemene aan, met hier en daar zelfs schwalbes (aan beide kanten, eerlijk is eerlijk) die we nog niet eerder zagen in het amateurvoetbal anno de 21ste eeuw. Maar dit aloude hak-, schaaf- en beukconcept, met hier en daar een vleugje theater, sorteerde wél effect. Texel’94 panikeerde enigszins en na een stormachtig offensief werd Succes-middenvelder Jeroen Norder binnen de zestien gevloerd. Waarna de terecht toegewezen penalty door spits Bram Dekker werd raak geschoten, 1-3.

  Opeens waren de onverzettelijke Texelaars de kluts kwijt. Succes speelde Plan-B en achtereenvolgens Jeroen Norder en Dekker kopten de 2-3 en 3-3 binnen… Met nog een kwartier te gaan, leek Texel’94 rijp voor de slacht… Toch vermanden Helleman & co zich, en zowaar schiepen de eilandbewoners zich nog enkele doelrijpe kansen ook. Gelukkig hield goalie Harm Helder zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon, waardoor het topduel in 4A in 3-3 eindigde… Poeh, even bijkomen in de kantine…

  De volgende wedstrijd volgt pas over enkele weken, met dank aan de wedstrijdsecretaris van de KNVB. Men of the match deze zondag waren de invallers Jornt Jonkman en Pim Mereboer. Eerstgenoemde leverde als valse linksbuiten de puntgave voorzetten waaruit de twee kopballen werden werd gescoord; en verdediger Mereboer speelde opvallend soeverein achterin, en bleek de rust zelve aan de bal. Dat zal toekomstig trainer Ben Visser ook gezien hebben. De Juliadorper is al menigmaal aan de Belt gesignaleerd, en doet klaarblijkelijk zijn huiswerk.

  Oud-keeper Martijn Lont scoorde deze zondag als spits overigens 3x tijdens een duel op het C-veld: Succes-4 tegen Succes-6 (4-4). Of de ietwat bonkige doch schijnbaar ook lichtvoetige Lont dit deed namens het vierde of zesde elftal, is ons helaas niet helemaal duidelijk. Maar een pilsje lustten deze lieden allemaal graag, zo bleek alras, na afloop, tijdens de derde helft in het dampende clubhonk van de v.v. Succes, dat qua kantineomzet andermaal een recordrecette moet hebben geboekt, al ontkende preses dhr. P. Mulder dit in alle toonaarden ; )

  Tot zover Derk Johansen, hier, vanuit een waterkoud doch levendig Hippolytushoef.