• Tom Kamp leidt Succes naar 6e zege op rij


  De Succestrein dendert maar door in de vierde klasse A. Zondag ontdeed de plaatselijke v.v. zich met speels gemak van Geel-Zwart. Mede door drie goals van de pijlsnelle linksbuiten Tom Kamp werd het 5-0 aan de Belt te Hippo.

  Onder toeziend oog van een twintigtal vrijwilligers, allemaal uitvoerig getest, gescreend en gescand, uiteraard volgens het snottebellenprotocol, beleefde Succes andermaal een eenvoudig middagje. Stond de streekderby tegen de geelzwarte Zandtemers voorheen altijd bol van de spanning, deze zondag de veertiende november was er voor Geel-Zwart echt geen houden aan.

  In de twaalfde minuut passeerde rechtsbuiten Jeroen Kleimeer twee verdedigers op de achterlijn. Een van hen vergreep zich aan de vleugelaanvaller, die dan ook gewillig ter aarde viel. De terechte strafschop werd feilloos door ausputzer Pieter Mulder ingeschoten, 1-0.

  Of Tom Kamp zeven minuten later de 2-0 voor zijn rekening nam, was slecht waarneembaar. Kwam de bal van zijn voet? Was het een eigen doelpunt? De scrimmage tussen de hem, een verdediger en de goalie resulteerde in ieder geval in een doelpunt. Tien minuten voor de pauze tekende diezelfde Kamp – een wervelwind op voetbalschoenen, de Bolt van de Belt – eveneens voor de 3-0 ruststand.

  Geheel ontspannen zette oefenmeester Wouter Rood zijn brilletje nog maar eens recht; geen vuiltje aan de lucht. Gaat hij zijn laatste Successeizoen afsluiten met promotie? Zal er publiek bij zijn? Mag dat dan nog wel; feestvieren? Zou cashgeld nog wel bestaan? Enfin, we dwalen af…

  Ook de 4-0, u raadt het al, van dezelfde speler, was een plaatje. Voor de zoveelste keer liet Kamp de Zandtemer defensie zijn hielen zien. Uit een schier onmogelijke hoek knalde hij het leder in de kruising, 4-0. Een ongekend doelpunt. Alleen de vrijwilligers kunnen later zeggen: we waren erbij…

  Het was Pieter Mulder die tien minuten voor het eindsignaal met zijn verfijnde traptechniek via een vrijetrap dezelfde bovenhoek vond, 5-0.

  Volgende week met de boot naar Texel. Texel’94 – v.v. Succes, aanvang 14:00 uur. We houden u - ook in deze penibele tijden waarin we als mensheid dreigen af te stevenen op een dystopie - op de hoogte. Houd moed! Goed de handjes wassen!