• Toch nog winst voor Succes in Middenbeemster

    De voetballers van de v.v. Succes hebben maar ternauwernood van s.v. Beemster, de rode lantaarndrager in de vierde klasse A, gewonnen. Op het sportpark aan de Insulindeweg in Middenbeemster werd een zwaarbevochten 2-3 zege geboekt.

    Na de oorwassing op eigen veld door Winkel was er voor Succes alles aan gelegen om geen verdere schade op te lopen. Winst in Middenbeemster zou in dat opzicht voor verlichting zorgen. Grote vraag voorafgaand aan het duel: hoe is het met Pieter Mulder? Hij raakte immers lelijk geblesseerd tegen Winkel. “We weten het nog niet”, liet coach Larbi Loukou desgevraagd weten. “Komende week krijgt-ie een MRI-scan; daarna weten we meer.”

    Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht in Middenbeemster. Door een fraai ingeschoten vrije trap van Stef de Koning leidde Succes bij rust met 0-1. Na rust zette invaller Tom Kamp Succes met een intikker op 0-2. Toch kwamen de Loukou-pupillen nog in de problemen. Beemster, dat nog amper over de middenlijn was gekomen, schoot er zowaar twee vrije trappen in (2-2), waardoor puntverlies andermaal in de lucht hing.

    In de hectische slotfase werd de winst toch nog veiliggesteld. Spits Bram Dekker knalde op doel, de keeper pareerde de bal, maar het was opnieuw de half-fitte Tom Kamp die uit de rebound scoorde, 2-3.

    Succes snakt naar de winterstop. Behalve Mulder ook Kamp niet fit, Dennis Norder ook niet, evenals Toine Bugel. Stan de Koning? Idem dito. “En zo zijn er nog wel een paar op te noemen”, aldus Loukou na afloop. Hij gaf toe niet gerust te zijn voor aanstaande zondag, want dan is Egmondia uit Egmond aan Zee de tegenstander. Aan de Belt, aanvang 14:00 uur.