• Succes’ers goedgemutst naar Ouwe Sunder

  Ook Vesdo heeft de opmars van de v.v. Succes in de vierde klasse A niet kunnen stoppen. In Schagerbrug werd door de Wieringers een zwaarbevochten 1-2 zege uit het vuur gesleept.

  De thuisploeg, gehuld in de rood-witte clubkleuren van ‘FC Leidrecht’ (de fictieve tweede divisionist uit de legendarische Roel Dijkstra-stripfeuilleton), trok van meet af aan fel van leer. Dit resulteerde al na een kwartier in de 1-0. Een van de Leidrecht-, eh, Vesdo-aanvallers kreeg ruim baan van de Succes-defensie en hij drukte beheerst af, 1-0.

  Nu moest de ploeg van Larbi Loukou, goedgemutst uiteraard, na de sensationele WK-overwinningen van Marokko, aan de bak. Dat verliep allesbehalve soepel. Op het kleine, hobbelige A-veld van Vesdo was het lastig combineren, en diepe ballen en voorzetten werden allemaal weggekopt door de flink uit de kluiten gewassen verdedigers.

  Toeschouwers waren al onderweg naar de koffie toen Tom Kamp er op links vandoor ging, en schuin voor doel de bal in de bovenhoek jaagde. Stijf in het kruis. Een weergaloos doelpunt, 1-1. Nog voor de pauze werd het nog 1-2 ook. Spits Bram Dekker zette vanaf links hard en laag voor, en Jeroen Norder frommelde de bal tegen de touwen, 1-2.

  De bont en blauw getrapte Tom Kamp keerde niet meer terug na rust. Schandalig dat de scheids niets deed aan de aanslagen die hij de gehele eerste helft te verduren had gekregen. Hiermee was meteen ook de angel uit de ploeg gehaald, want Succes kwam de tweede helft pover voor de dag. Het werd teruggedrongen door Vesdo, dat de veste van goalie Lars Helder bestormde met typisch Engels voetbal. De beuk werd erin gegooid, en de ballen voor de pot. Wonder boven wonder overleefde Succes deze stormachtige belegering. Met kunst en vliegwerk. Met meer geluk dan wijsheid eigenlijk…

  Maar het moet ook eens meezitten natuurlijk, in de weg omhoog die door de Loukoupupillen overduidelijk is ingezet. Zodoende konden captain The Mets en zijn kornuiten met drie punten in the pocket afreizen naar Ouwe Sunder op Texel. Veel plezier aldaar; moeders, hou je dochters in huis…!

  Fijne winterstop en feestdagen voor eenieder!

  Tot zondag 5 februari: KSV Heerhugowaard – Succes, aanvang 14:00 uur.