• Succes zet zegereeks voort op Texel

  Op Texel, bij Texel’94 in Den Burg, hebben de voetballers van de v.v. Succes uit Hippo hun zegereeks in de vierde klasse A voortgezet. Zo gemakkelijk als de voorbije weken ging het bij lange na niet, maar de 2-4 zege was uiteindelijk dik verdiend.

  Het eerste kwartier leek het alsof de blauwzwarte brigade van trainer Wouter Rood de bootreis nog in de benen had, want er werd slap en inspiratieloos gevoetbald, resulterend in een 1-0 achterstand na achttien minuten.

  Hierna pakte Succes het eindelijk op. Laatste man Pieter Mulder krulde een vrijetrap na een halfuur wederom richting de bovenhoek, 1-1. Dit was tevens de ruststand. Een tegenvaller voor Rood en de zijnen was dat aanvoerder Jeroen Metselaar na twintig minuten geblesseerd uitviel, al moet gezegd worden dat Toine Bugel hem uitstekend verving.

  Na rust schoten Jeroen Kleimeer en Tom Kamp, respectievelijk de rechts- en linksbuiten, Succes op een comfortabele 1-3 voorsprong. De Wieringers leken op rozen te zitten, maar kwamen wel goed weg toen de Texelaars in de 64ste minuut een dot van een kans kregen. Rood: “Op vijf meter van het doel, maar onze keeper, Tom Sijm, redde de situatie door zich met ziel en zaligheid op de bal te storten. Een wereldredding. Daarom was hij voor mij ook de man of the match.”

  Vooral ook omdat Succes na de redding van goalie Sijm via Tom Kamp – weer hij – naar de 1-4 counterde. Dat Texel twintig minuten voor tijd nog de 2-4 scoorden, was in feite alleen nog van statistisch belang. “Want hierna we hebben de wedstrijd rustig en relaxed uit gevoetbald”, aldus Rood. Waardoor hij en zijn pupillen ontspannen, met 21 punten uit zeven duels in de bagage, de terugreis naar Wieringen konden aanvaarden.

  Zondag aanstaande speelt v.v. Succes thuis aan de Belt tegen Duinrand S uit Schoorl, klokslag 14:00 uur.

  Frank Ottens