• Succes zegeviert op kunstgras in Schoorl

  De voetballers van Succes hebben in Schoorl de allereerste drie punten van voetbaljaargang 2020/’21 binnen gehengeld. De blauwzwarte equipe van oefenmeester Wouter Rood had van thuisploeg Duinrand S weinig tot niets te duchten, 0-2.

  Alle ingrediënten voor de perfecte voetbalzondag waren aanwezig; althans zo leek het vooraf. Een fonkelende zon, een strakblauwe lucht en een sportaccommodatie, te vinden middenin het lommerrijke bos- en duingebied van de toeristische trekpleister Schoorl. Wat een afknapper was het zodoende om te constateren dat het A-veld van Duinrand S er één van kunstgras is.

  Het hotseknotsbegoniavoetbal dat Duinrand S daarop speelt, met tal van curieuze stuiterballen als gevolg, deed bij vlagen pijn aan ogen. Gelukkig ging Succes niet mee in dit armetierige spelletje, maar probeerde onder leiding van de teruggekeerde ausputzer Pietertje Mulder, die na zijn zwerftocht door (West-)Friesland een echte Pieter is geworden, het eigen combinatiespel te spelen.

  Het leidde tot een aantal kansen, dat de Wieringers al bij rust op een comfortabele voorsprong had kunnen zetten. Maar onnauwkeurig afwerken en goed keeperswerk zorgden ervoor dat het voor de thee bij één goaltje (intikker midvoor Jeroen Norder) bleef, 0-1.

  Ook na rust bleef Succes soeverein overeind. Het bleef zorgvuldig de aanval zoeken en liet zich niet van de wijs brengen door het ongecontroleerde, somtijds bikkelharde voetbal van de thuisploeg. Halverwege het tweede bedrijf zorgde opnieuw Norder voor de bevrijdende 0-2. Eerst pareerde de goalie zijn inzet nog, maar in de rebound liet de dartele krullenbol de Schoorlse sluitpost alsnog kansloos.

  Mooi om te zien dat enkele Successers reeds in dit eerste competitieduel in goede vorm staken. Zo kwamen de gebroeders De Koning (Stef en Stan), Maikel Hoekstra, Yoeri Jansma en invalgoalie Freek de Kort prima voor de dag. Maar de onbetwiste man of the match was Pieter Mulder. Zijn lange, diagonale crosspasses – keer op keer op de stropdas – waren smulvoer voor de echte liefhebber.

  Zondag de 27ste komen de eilandbewoners van De Koog naar de Belt, aanvang 14:00 uur. Komt dat zien! Een evenaring van de beste Succes-prestatie uit de historie (van het Succes-1 van 1963 dat naar de derde klasse promoveerde, met o.a. Bé Zuidema, Sietzo IJzer senior, Wim de Bie, Luc Mulder, Jaap Ruitenburg en Dirk Hoogesteger in de gelederen); gaat het dit seizoen dan eindelijk gebeuren…!?