• Succes wint van moedig Wiron

  Na een maandenlange periode van geheelonthouding vanwege Covid-19 wordt er eindelijk weer gevoetbald! Zondag jongstleden gingen de aartsrivalen Succes en Wiron elkaar te lijf op het sportcomplex aan de Belt in Hippo. Het bekerduel werd winnend afgesloten door de thuisploeg, 4-2.

  Een score die nog veel hoger had kunnen uitvallen. Ware het niet dat het Oeverse doel werd verdedigd door man of the match Mark Poepjes, die de showstal door een twintigtal Succes-mogelijkheden subliem uit zijn hok te ranselen.

  Na de verrassende 0-3 bekerzege bij derdeklasser DWOW waren de verwachtingen voor Succes, de equipe van trainer Wouter Rood, hooggespannen. Hij verkeert in de gelukkige omstandigheid dat hij sterspelers als Toine Bugel en Metselaar op de bank kan houden. Ook voor de vacature van sluitpost annex doelwachter kan de oefenmeester uit Wognum kiezen uit twee ware topkeepers: youngster Tom Zijm of toch de ervaren rot Martijn Lont? Een luxeprobleem, zoals dat mooi heet.

  Voor de coach van de Oeverse rivaal, Marco Heijblok, geldt eigenlijk het tegenoverstelde. Hij is na het stoppen van enkele gelouterde cracks ├╝berhaupt al blij als hij elf fitte spelers de wei in kan sturen.

  Desalniettemin verweerde zijn gemankeerde ploeg zich kranig tegen het extreem aanvallende Succes. Jammer dus dat Sijmen van der Ham van Wiron reeds na een minuutje of twintig tegen rood aanliep na een jeugdige, enigszins druistige tackle. Het haalde de angel uit de wedstrijd waarin de gasten uit Den Oever verrassend op 0-1 waren gekomen. Het was verdediger Sam ten Bokkel die een hoekschop van links genadeloos binnen poeierde.

  Daarna werd het een eenzijdig duel dat Succes uiteindelijk met 4-2 won. Goals: Bram Dekker (een nieuwe, veelbelovende nummer 9), Jeroen Norder (mooie kopbal), Jop van Stralen (alert bij een corner) en invaller Jeroen Metselaar. De mooiste goal van de dag kwam evenwel op naam van de Oeverse middenvelder Samir Wijnberg die het leder na een solo op links keihard in de kruising joeg, 4-2.

  Het was een passend slot van een relaxte zondagmiddag in Hippolytushoef, waar het belangrijkste nieuws natuurlijk was dat De Bal eindelijk weer rolt. Hoe heerlijk is dat!?