• Succes wint maar nipt van Texel'94

    Op eigen veld won de v.v. Succes zondag maar nipt van Texel’94. Al na een kwartier stond de thuisclub op 2-0, maar kon verder weinig potten breken. Met het uiteindelijke resultaat, 2-1, mocht de blauwzwarte formatie van oefenmeester Wouter Rood dan ook dik tevreden zijn.

    Het zonnetje scheen uitbundig aan de Belt, en reeds na 22 seconden lag de bal in het netje. Spits Bram Dekker rondde de eerste de beste aanval prima af, 1-0. De in de basis teruggekeerde rechtsbuiten Bart de Kleine maakte tien minuten later de 2-0 met een bekeken schot. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit.

    Want Succes, met tal van youngsters (Kees Klein, Lars Rotjeknor, Jeffrey Tuin) in de ploeg, had het lastig tegen de Texelaars, die steeds beter begonnen te voetballen. Halverwege de tweede helft vergreep goalie Tom Sijm zich aan een Texel-aanvaller, en via een penalty kwamen de bezoekers op 2-1. Hierna kwam Succes goed weg toen dezelfde goalie andermaal een Texelse aanvaller attaqueerde, maar de arbiter woof het incident weg alsof er niets was gebeurd.

    Met hangen en wurgen trok Succes uiteindelijk de zege over de streep, maar met het vertoonde spel van de laatste weken moet men zich in Hippo, met het oog op de naderende nacompetitie, toch zorgen gaan maken. Dat een invalback, de jonge Jeffrey Tuin, man of the match was, zegt in feite genoeg. Werk aan de winkel voor Rood dus; anders neemt hij straks afscheid zonder de promotie waar iedereen in Hippo zo naar snakt.

    Volgende week speelt Succes in Schoorl tegen Duinrand S. Aanvang 14:00 uur.