• Succes WF1 wint overtuigend in zinderende jubileumwedstrijd tegen Flevo WF1

  Een maand of wat terug kreeg Succes een uitnodiging om het 75-jarig bestaan op te luisteren met een demo Walking Football. Uiteraard waren wij niet te beroerd om onze enorme vaardigheden op dat gebied tentoon te stellen.
  Gelegenheidstrainert Geert “de Peen” Jasper werd gecontracteerd om goed voorbereid naar de Meer te gaan. Iedere speler had van hem een a4tje of vier gekregen om thuis te bestuderen. Er stond een veldje met twee doelen op en onbegrijpelijke lijnen in diverse kleuren en een stip. Ieder van ons moest een kleur onthouden en Akkie Plackie Kostwinder de stip. Daarnaast joeg hij ons elke woensdagavond 10 x de dijk op en af om de kuitspieren te trainen. The Iceman Tijsen moest daarvoor de mast gebruiken, daar hij doordeweeks op zee vertoeft en zich regelmatig dipt in 100kg ijs vermengt met 250l water.
  De vraag: “Hoe gaan we heen?”, bracht ook heel wat te weeg. Akkie Plackie, stelde vast dat we wel konden fietsen. Toen wisten anderen opeens wel hoe ze gingen, ik ga met de auto, ik rij mij mee… Keessie Drumstick, weer helemaal herstelt van de bal tussen zijn ogen, ging notabene met een Camper naar ’t Middenmeerse. Atze Gangster had ’t lumineuze idee om Cor Omis ons met een bus te laten rijden, hetgeen Cor wel vaker deed als ze een bedrijfsfeessie hadden… Uiteindelijk ging dit plan niet door, want de Gangster kan wel rollen grasveld tillen, maar z’n twee klapknieën niet en toen ze tot twee keer toe knakten was ‘t over… Hij moest afberichten. Ook onze masseuse annex verpleegkundige Corinne moest verstek laten gaan. Ze vond ’t te warm voor wandelen tenminste dat zei ze, maar aangezien de Gangster voorstelde haar wel te willen ophalen, deed ons vermoeden dat dit wel eens de reden van afbericht kon zijn. Levensgevaarlijk, die Gangster…
  Afijn, een geselecteerd clubje stapte op de 17e juni vanaf het sportveld op de fiets en reed om 12.30 uur de poort uit. In een gezapig tempo en aangevoerd door de meegereisde supporters van vrouwelijke aard, reden we zonder ongelukken het parkeerterrein van De Meer op.
  We werden als VIP’s binnengehaald en voorzien van een blauw bandje om de pols. Na een lekker bakkie koffie zochten we de kleedkamer op en wachtte ieder de speech van “De Peen”. ’t Bleef akelig stil in de kleedkamer. “Ja,” zei hij toen, “jullie hebben de kleur op ’t papier toch uit je hoofd geleerd? Dat zijn de lijnen die je moet lopen. Akkie Plakkie keek al wat zenuwachtig om zich heen, “Lijnen, ik moest een stip onthouden.” “Klopt, Akkermans, jij beweegt toch niet op ’t veld. En nou allemaal ’t veld op voor de Warming Up!”
  Terwijl wij de Warming Up heel serieus uitvoerden, stonden de spelers van Flevo dit schouwspel wat onwennig en met enige scepsis te bekijken. “Die gasten maken hun energie nu al helemaal op.” Toen ging het fluitje van één van de scheidsrechters, ja, er waren twee scheidsrechters om deze wedstrijd in het gareel te houden. In het verleden liepen wedstrijden tegen Flevo nog al eens uit de hand en als je maandags weer te werk was, kreeg je het verwijt dat je niet hard genoeg gevoetbald gewerkt had. Dus twee scheidsrechters, die veel te goed floten. Ze floten constant, want we werden met de neus op de feiten gedrukt, dat onze eigen spelregels niet gelden in het WF. Er werd veel te veel hard “gewandeld” en te hoog gepassed. Toch speelden we een sterke wedstrijd. Ook Flevo liet ziet regelmatig gelden en er ontspon een leuk gevecht met super attractief voetbal, alhoewel we in het begin wel moesten wennen aan zoveel publiek. Zo knalde de Grieze Panter door de priemende publieksogen pardoes de bal bij de brilstand op ’t scorebord, hard op de paal, maakte Kees Drumstick een prachtige pirouette(staat op beeld, dus ontkennen heeft geen zin) en wist Aart Boniek nog net een flinke scheldkanonnade inhouden, toen de bal via hem weer te hoog het veld invloog. Er werd hard gewerkt, “Verfspetter” de Koning buffelde over het gehele veld, `Hans “Le BonBom” had zich ingegraven in de loopgraven, samen met ‘Zwembandjes om” Dirk Jan en hielden achterin alles potdicht, geholpen door André “de Stofzuiger”
  Ons publiek vermaakte zich best en stormde, liep en strompelde van de tribune af ’t veld op toen Simon “Alles Veilig” de Schipper, door superieur tikkietakkie van Jack “WitteWijn” Kostwinder, “Grieze Pangter” de Kort, “Drumstick” Keesie Konings en “The Iceman” Tijsen, de bal in de voeten gespeeld kreeg en na een drievoudige schaar met dubbele rietberger, een trekstoot tussen de benen van de Flevoverdediger plaatste en de bal vervolgens het net in vloog. ’t Knakte Flevo en na de thee voor ons en de limonade voor hunnie, kon de equipe van trainert “De Peen” de overwinning niet meer ontgaan. Door slim wisselbeleid(“Ik wissel niet mee, want anders verzwak ik ’t team.”) floten beide scheidsrechters af en kon ’t feesten een aanvang nemen. ’t Was nog lang gezellig aan de lange tafel met vazen bier. Gelukkig meldden alle spelers en trainert op de zondagochtend zonder noemenswaardige kleerscheuren thuis waren gekomen. Dat is ook wel anders geweest