• Succes stelt teleur in eerste thuisduel

  De eerste thuiswedstrijd van Succes, dit nieuwe voetbalseizoen, is in een teleurstellend gelijkspel geëindigd. Tegen de Texelaars van De Koog gaven de blauwzwarte pupillen van trainer Wouter Rood in de tweede helft een comfortabele voorspong weg, 2-2.

  De eerste voortekenen van dit resultaat waren het eerste bedrijf al voelbaar. Succes, zonder de in quarantaine verblijvende Pieter Mulder, speelde plichtmatig, zonder enig idee. Telkens werd van achteruit de lange bal gehanteerd, terwijl de man aan wie ze dit moeten overlaten (Pietertje dus) juist afwezig was. Het resulteerde in een voorspelbare tactiek.

  Al na één minuut kregen de gasten uit De Koog een enorme kans, maar de dapper uit zijn doel stormende goalie Freek de Kort voorkwam een vroegtijdige achterstand. Vijf minuten later stond het 1-0 toen youngster Tom Kamp een verkeerde Texelse terugspeelbal genadeloos afstrafte.

  De enige Wieringer die zich de eerst helft aan de malaise onttrok en lekker vrijuit speelde, was (al was hij na rust ook onzichtbaar) midvoor Jeroen Norder. Met een fluwelen steekpass zette hij na twintig minuten diezelfde rechtsbuiten Kamp aan het werk. Met een wonderschoon stiftje zette de 19-jarige basisspeler de thuisploeg op 2-0.

  Geen vuiltje aan de lucht. Het zonnetje scheen – zij het zacht.

  Toen het na de thee eenmaal begon te motregenen, gaven de mooi-weer-voetballer van Succes echter meteen niet meer thuis. Het was lamlendig. Statisch. Onbeholpen. De aanvankelijk kansloze Texelaars begonnen aan te dringen. Meer en meer begon Succes te wankelen.

  Het was dan ook veelzeggend dat een speler die vorig seizoen niet één keer scoorde, spits Alex Daalder, de remise bewerkstelligde. Eerst liep hij na een vloeiende aanval over rechts de bal simpel binnen, en ook bij zijn tweede treffer – met het hoofd, na een voorzet van rechts – was de defensie van de Wieringers compleet aan gort gespeeld, 2-2.

  Hier bleef het de resterende tien minuten bij, ondanks kansen aan beide kanten. Symbool voor het matige Succes-spel stond toch wel middenvelder Toine Bugel. Vorig seizoen nog de grote vedette, de ene goal nog mooier dan de andere, nu heeft hij al moeite de bal over vijf meter naar een medespeler te passen. Maar ja, Bredero zei het al, reeds in andere tijden: het kan verkeren…

  Gelukkig zorgde dj André van Oosterland – met zijn supersonische Bose-box – na afloop voor enige troost…

  Zondag 4 oktober opnieuw een (voormalig) eilandonderonsje: Succes versus Texel’94, aanvang 14:00 uur.