• Succes schminkt VZV af


  De voetballers van VZV uit ’t Veld waren zondag, op bezoek bij de v.v. Succes aan de Belt te Hippo, de schlemiel van het weekend. De 12-0 overwinning voor de thuisploeg was gezien de krachtsverhoudingen nog mild.

  Voor aanvang werd een minuut stilte in acht genomen ter gedachtenis aan trouwe sponsor Edwin Bellis.

  Waar zijn de tijden gebleven dat VZV furore maakte in de derde klasse, met wijlen veteraan Gerrie Mühren (1946 – 2013) als ausputzer? Het waren de jaren negentig. Als de Veldtemers destijds, bij een veilige voorsprong, een penalty kregen, joeg de Volendamse oud-prof van Ajax, Sevilla en Oranje het leder achter het standbeen tegen de touwen.

  Het kan verkeren. Het VZV anno 2021 is geen schim van de regionale topploeg van weleer. Er was zondagmiddag amper afgetrapt in Hippo, of de bal lag al in het doel. Het was de ongrijpbare linksbuiten Tom Kamp die het doelpuntenfestival reeds na enkele minuten opende, waarna het doel van de wanhopige VZV-goalie verwerd tot een schiettent.

  De teller stokte uiteindelijk, na een regenachtige doch doelpuntrijke zondagmiddag, bij twaalf. De amper twintigjarige man of the match Kamp maakte er zes, de een nog mooier dan de ander. Midvoor Bram Dekker tekende met drie knappe goals voor een hattrick. En ook Maikel Hoekstra, Jeroen Metselaar en Jeroen Norder wisten het net te vinden. De goal van laatstgenoemde was het mooist; na een Zlatan-achtige solo langs vier VZV’ers schoot de middenvelder raak.

  Volgende week een inhaalduel: Succes versus Geel-Zwart, aanvang 14:00 uur.