• Succes ruim langs Egmondia

    Het eerste elftal van de v.v. Succes heeft zondagmiddag aan de eigen Belt een dik verdiende zege geboekt. Tegen ‘de Derpers’ van Egmondia uit Egmond aan Zee werd het 6-2.

    De eerste helft was goede reclame voor het voetbal in de vierde klasse A West-1. Twee ploegen die de aanval zochten; Succes dat met name profiteerde. De terugkeer van middenvelder Toine Bugel alias De Ooievaar leek de thuisploeg vleugels te geven. Uit diens voorzet kopte verdediger Jop van Stralen al na enkele minuten de 1-0 binnen.

    Daarna scoorde spits Bram Dekker alras de 2-0, kopte Bugel uit een corner van Bart de Kleine de 3-0 binnen en zette Tom Kamp na een heerlijke solo de ruststand, 4-0, op het scorebord. Het was heerlijk toeven in het novemberzonnetje op de staantribune. De koffie smaakte extra lekker in de pauze; zeker met Feyenoord versus Excelsior in het vooruitzicht, maar dat terzijde ; )

    Egmondia beet evenwel van zich af het tweede bedrijf. Binnen no time stond het 4-2. Eventjes leek Succes van slag, maar Dekker deed andermaal van zich spreken; hij krulde na een fraaie dribbel raak, 5-2. Het slotakkoord kwam daarna in de slotminuten op naam van Jornt Jonkman die steenhard scoorde met het hoofd, 6-2.

    Volgende week kan Succes goede zaken doen als het aantreedt in en tegen s.v. De Koog, dat tweede staat in 4A. Aanhaken in de titelrace staat voor beide ploegen op het spel. Want anders is Texel’94 straks binnen afzienbare tijd niet meer te achterhalen. De koploper uit Den Burg heeft dit seizoen immers nog niet verloren, en gaat met 18 uit 6 fier aan kop. De punten zijn dus heilig, volgende week, op het monumentale Texel, aanvang 14:00 uur.