• Succes probleemloos langs Dirkshorn

    Aan de eigen, supergezellige Belt schoven de voetballers van de v.v. Succes zondagmiddag met speels gemak Dirkshorn opzij. Mede doordat linksbuiten Tom Kamp zijn vizier weer op scherp had, werd het 4-1.

    In de 7e minuut scoorde Kamp de 1-0 nadat middenvelder Toine Bugel hem voortreffelijk vrijspeelde. Kamp omspeelde de keeper en schoof de eerste treffer in het lege doel. Bugel had het vooral het eerste halfuur ouderwets op zijn heupen, en dat leverde hem een nieuwe bijnaam op. Wordt hij binnen de selectie van Wouter Rood al ‘De Machine’ genoemd, en langs de lijn door de achterban ‘De Ooievaar’, ditmaal kwam analist Olof Eriks (de Ton Oijers van de Noordkop) met een nieuwe vondst op de proppen: ‘De Witte Kanu’… Laten we hopen dat de lange, veelbesproken middenvelder straks tijdens de nacompetitie nog steeds in topvorm steekt.

    Nog voor de rust knalde Kamp de 2-0, 3-0 en 4-0 binnen. De laatste goal kwam tot stand na een fluwelen crosspass van verdediger Maikel Hoekstra. Na de thee scoorde Succes nog eenmaal, zij het in eigen doel. Jop van Stralen wilde het leder terugkoppen naar invalgoalie Martijn Lont, alleen was die zojuist naar voren gelopen, 4-1. Fijn overigens om te zien dat de ‘Beer van de Belt’ nog altijd aardig een balletje kan vangen. Zijn redding in de eerste helft, bij een poging van dichtbij van de Dirkshorn-spits, was van wereldklasse.

    Man of the match: Tom Kamp. Zondag speelt Succes vanaf 14:00 in ’t Veld tegen VZV.