• Succes JO12-1: Start seizoen 2023/2024

  Succes JO12-1
  De eerste periode van het seizoen 2023/2024 zit er al weer op. Na een aantal veranderingen bestaat het team uit de volgende spelers: Bram, Fleur, Mikolai, Yunis, Mike, Milan Ax, Liam, Milan Uythof, Thomas, Mads en Jop. Daarnaast zijn Yari en Collin komen meetrainen. Op de maandag wordt de training verzorgd door Daan en Harm en op de woensdag door Mark en Martin.
  Hierbij een overzicht van de gespeelde wedstrijden in de eerste periode seizoen 2023/2024.

  Kleine Sluis JO12-2 – Succes JO12-1
  Na een korte voorbereiding stond al snel de eerste wedstrijd op het programma. Het was vooraf toch de vraag hoe we er voor zouden staan. Het vorige seizoen waren we sterk geëindigd met een mooie reeks overwinningen. Maar dat zegt weer niks over de start van het nieuwe seizoen. Daarnaast moest er onder tropische temperaturen worden gevoetbald. Gelukkig maakten we de eerste helft al snel het verschil en gingen we rusten met een ruime voorsprong. Hierbij viel op dat de combinaties al snel weer liepen, alsof er geen zomerstop was geweest. Door de hitte werd de energie de tweede helft minder, waardoor er uiteindelijk een mooie uitslag van 1-10 op het scorebord stond.

  Succes JO12-1 – Flevo JO12-1
  De eerste avondwedstrijd voor de meeste jongens. Flevo had namelijk niet genoeg spelers op de zaterdag, waardoor we woensdagavond moesten aantreden. Vooraf waren we gewaarschuwd, omdat Flevo de eerste wedstrijd ook ruim had gewonnen. Tel daarbij op dat een aantal jongens te lekker hadden gegeten, waardoor de eerste helft moeizaam verliep. De score daarentegen verliep super. We kwamen 2-0 voor en gaven bijna geen kansen weg. Eén heel mooi afstandsschot van Flevo werd door Liam vakkundig uit het doel geranseld.
  De tweede helft werd er veel beter gevoetbald met hele mooie combinaties tot gevolg. Hoewel er nog één goal werd gescoord, werden er voldoende kansen gecreëerd. Maar vooral de manier waarop, was een genot om te zien. Uiteindelijk werd dit een mooie en terechte 3-0 overwinning.

  Succes JO12-1 – FC Den Helder JO12-4
  Op voorhand werd verwacht dat dit een makkelijke wedstrijd zou worden. Al weet je het nooit zeker van te voren, dus er moest scherp gestart worden. Na een aantal minuten werd al snel duidelijk dat wij een maatje te groot waren voor FC Den Helder. Leuke acties, goed overspel en sterk verdedigen leverde een mooie 13-0 overwinning op. Waarbij opviel dat er veel verschillende doelpuntenmakers waren.

  Wieringerwaard JO12-1 – Succes JO12-1
  Vandaag de kraker tegen Wieringerwaard. Allebei hadden we alles nog gewonnen, alleen hadden wij een beter doelsaldo. We waren compleet, dus hadden drie wissels. We kwamen al heel snel op een 0-1 voorsprong. Daarna werd het wat rommeliger. We konden de bal moeizaam in de ploeg houden en Wieringerwaard werd sterker. Al kwamen we op ongelukkige wijze op 1-1.
  De tweede helft begonnen we sterker aan de bal. Al bleef het goed oppassen voor de gevaarlijke aanvallers van Wieringerwaard. Daarnaast hadden ze nog extra versterking erbij geregeld. Door een fantastisch afstandsschot kwamen we op een 1-2 voorsprong. Er volgden grote kansen op meer. Helaas werden deze kansen niet afgemaakt. Na een harde pegel van Wieringerwaard werd het alsnog 2-2. Zodoende zal het kampioenschap op de allerlaatste speeldag beslist gaan worden.


  Succes JO12-1 – Wiron JO12-1
  De laatste wedstrijd van deze competitieronde. En wat voor één! De Wieringer derby, waarbij wij zelf moesten winnen, en het liefst ruim, om deze competitie als kampioen te kunnen afsluiten. Het kampioenschap zou waarschijnlijk op doelsaldo beslist gaan worden.
  Het begin verliep moeizaam. We hielden ons niet aan gemaakte afspraken en dachten het op wandeltempo af te kunnen. Daarnaast stond er een harde wind, waardoor er veel ballen over de achterlijn gingen. Gelukkig gaven we geen kans weg en scoorden we toch drie keer in de eerste helft.
  De tweede helft werd er uit een heel ander vaatje getapt. Iedereen was zich er nu van bewust dat we goals moesten maken, wilden we kampioen worden. Afspraken werden weer nagekomen, het veld werd goed breed gehouden bij balbezit. Bij balverlies werd het compact gemaakt en was iedereen fel aan het verdedigen, zodat we doorgaans de bal weer snel hadden terugveroverd. Er volgden weer hele leuke combinaties met mooie goals tot gevolg. Uiteindelijk eindigden we met een 8-0 overwinning.
  Hierna begon het lange wachten. Onze enige overgebleven concurrent, Wieringerwaard, was namelijk nog aan het voetballen. De 3e helft werd goed ingezet, maar naar mate de tijd verstreek werden we al zenuwachtiger. Zijn we nu wel of niet kampioen. Uiteindelijk volgde het goede bericht uit Wieringerwaard. We zijn KAMPIOEN!! Iedereen was door het dolle heen. Na uitreiking van de kampioensmedaille en de teamfoto ging iedereen tevreden naar huis.