• Succes in 2020

  Nu 2020 op zijn einde komt, is het goed om eens te laten bezinken wat er allemaal is gebeurt. Want, oh oh wat een jaar.

  Je kan niet om corona heen in 2020

  Nadat de overheid in maart besloot om definitief de voetbalcompetitie 2019-2020 te schrappen, hebben we als bestuur besloten om het groot onderhoud vervroegd door te voeren. Eén van de gedachten hierachter was om de velden snel weer beschikbaar te hebben. De verwachting was dat in de zomer veel mensen op vakantie zouden gaan in eigen land en ook dat veel mensen thuis zouden blijven. Wat is er dan mooier voor de kinderen om lekker te kunnen 'ballen' bij Succes? Klik hier voor het nieuwsbericht op wieringernieuws.

  Dit was een aanzienlijk groter succes dan verwacht. Er liepen telkens tussen de 80 en 100 kinderen en ook niet leden maakten kennis met voetballen bij v.v. Succes. Mede hierdoor kregen we veel nieuwe aanmeldingen en terwijl veel verenigingen afmeldingen kregen, kregen wij er dus leden bij. En open blijven, zeker voor de jeugd, is dwars door corona heen de doelstelling gebleven. Leuk om te terug te lezen is het nieuwsbericht op wieringerdagblad (klik hier).

  Vervolgens hebben we veel ervaring opgedaan met het schrijven van protocollen en overleggen met de gemeente om de vereniging open te houden. Voetballen en trainen werd anders en later werd het alleen nog maar trainen. Nu hebben we alle protocollen klaar liggen maar klik hier om het bericht van 27 mei 2020 terug te lezen waarmee we na veel vijfen en zessen de vereniging weer open konden stellen.

  Met deze opgedane ervaring hebben we in coronatijd veel kunnen doen en de doelstelling blijft om open te blijven.

  - We zijn blijven voetballen (klik hier)

  - We hebben clinics gehad (klik hier)

  - Activiteiten zoals Sint Maarten (klik hier en klik hier)

  - En een klapper als afsluiting met footgolf (klik hier

  Maar wat vooral opviel is dat de gouden driehoek bij v.v. Succes sterk is en we samen door deze Coronatijd heen komen. Wanneer we kunnen voetballen is te zien op de routekaart naar competitievoetbal. Gelukkig is er een vaccin waardoor het niet lang meer zal duren.

  Maar we gingen ook mee met onze tijd in 2020

  Met zoveel leden als v.v. Succes heeft was het nodig om het ledenbestand te automatiseren. We hebben gekozen voor Sportlink, dit programma is ontwikkeld door de KNVB en ondertussen ook uitgerold naar vele andere bonden. Organisaties zoals de KNVB hebben het ook laten testen door de privacy waakhond en andere instanties waardoor wij als vereniging hier op mee kunnen liften.

  Ander groot voordeel voor ons als voetbalvereniging is dat we ook onze incasso van de contributie vanuit dit pakket kunnen doen en omdat het geautomiseerd gaat kunnen we de leden ook meer service bieden. Zo kregen we allemaal voor de eerste keer een factuur voordat de contibutie werd geind en dat was nieuw. Lees hier voor hoe dat toen ging.

  Vroeger moest je naar het hoekje fietsen om op het papiertje bij de VEZO (supermarkt) te kijken of de wedstrijd was afgelast. Tegenwoordig gebuiken alle voetballers daar de voetbal.nl app voor. Doordat de voetbal.nl ook van de KNVB ien is gekoppeld aan sportlink hebben al onze leden nu een persoonlijke tijdlijn en krijgen een pushbericht wanneer er een wedstijdwijziging is. Ook staan de trainingen van je team in de app en wanneer daar iets wijzigt dan werk dit meteen door in de app. Dus alles overzichtelijk in de app op je telefoon.

  Ook kunnen leden nu zelf adreswijzigingen doorvoeren in het ledenbestand van v.v. Succes en zelf de foto voor op het digitale wedstrijdformulier aanpassen. Dit is belagrijk omdat leden zelf verantwoordelijk zijn voor een goed gelijkende foto zodat de scheidsrechter dit kan controleren.

  Daarnaast zijn we ook overgestapt naar een nieuwe website. Onze nieuwe site is gekoppeld met de KNVB database en wanneer de KNVB het wedstrijdprogramma publiceert dan staat dit meteen op onze site. Dit geld ook voor wedstrijdwijzigingen en afgelastingen. Hierdoor wordt op het moment dat de KNVB iets verandert dit ook verandert op onze site en in de app.

  Extra inkomsten

  We hebben er als bestuur kort opgezeten met alle verschillende coronasubsidies die beschikbaar waren vanuit de overheid. Gelukkig hebben we geen enkele subsidie gemist en dat heeft er voor gezorgd dat we de inkomsten die we moeten missen omdat bijvoorbeeld de kantine gesloten was redelijk hebben kunnen compenseren. Maar we hebben meer actie gehad voor extra inkomsten zoals de minuut van Succes, de Rabo Clubsupport en de grote clubactie. Dit alles heeft er voor gezorgd dat v.v. Succes sterk en gezond uit 2020 komt.

  De succes webshop

  In de succes webshop verkopen we de succes kleding. Mede doordat we dit doen kunnen we de contributie zo laag mogelijk houden. Wij hopen dan ook dat iedereen de kado's voor verjaardagen, Sinterklaas, Kerst en andere gelegenheden hier koopt. Na lang onderhandelen hebben we een overeenkomst gesloten voor Robey sportkleding. Dit is voor v.v. Succes een goede deal geweest omdat er onder een flinke sponsering mee is gemoeid qua kleding voor vrijwliggers en ballen.  

  Duurzaamheid

  De jeugd heeft de toekomst en we moeten zorgen dat we de aarde goed achterlaten voor de jeugd. Zo blijft v.v. Succes ook verduurzamen. We hebben natuurlijk de LED verlichting om de velden te verlichten en ook de zonnepanelen zijn geinstalleerd. Iedereen zal de panelen op het dak van de kantine hebben zien liggen en de panelen op de parkeerplaats.

  De algemene ledenvergadering 

  Een voetbalvereniging is voor en door de leden. Dit komt mede tot uiting in de algemene ledenvergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid en de leden besluiten nemen door het geven van hun goedkeuring op voorstellen middels stemming. Zoals gezegd vormen wij met zijn allen de club.

  De bestuurders zijn vrijwilligers die door de leden zijn gekozen om de club te besturen. Feitelijk doet het bestuur niets anders dan het beleid uitvoeren volgens het beleidsplan dat opgesteld voor leden en is goedgekeurd door de leden. Vandaar dat er voor is gekozen om de Algemene Leden Vergadering uit te stellen zodat iedereen (hopelijk) aanwezig kan zijn. Klik hier voor meer informatie.

  Hoofdtrainer

  Het contract met hoofdtrainer Wouter Rood is verlengd. Uit het overleg met de technische commissie en met Wouter zelf bleek dat de chemie nog lang niet is uitgewerkt. Ook heeft Wouter zich altijd ingezet door de trainingen aan te passen naar de corona regelgeving en was Wouter beschikbaar om een clinic te organiseren voor de jongste jeud. Hiermee kunnen we doorbouwen op hetgeen in de afgelopen jaren is ingezet.

  Vrijwliggersapp

  De volgende stap met digitalisering gaat zijn dat we ook het vrijwilligers werk digitaal bij gaan houden. Zoals al eerder genoemd bestaat een vereniging uit de gouden driehoek van vrijwliggers, sponsoren en leden. Zonder vrijwilligers is het voor de leden niet mogelijk om te voetballen. Vele handen maken licht werk en het is alleen maar eerlijk om het werk gelijk te verdelen onder de leden. Door te registreren wat elk lid doet om krijgen we inzichtelijk welke leden nog niet hebben bijgedragen. Hierdoor is voor iedereen inzichtelijk wie zijn/haar bijdrage levert en wie niet. Het vrijwilligerswerk dat elk lid (of ouder van een lid) bijdraagt aan de vereniging zal dan ook in de voetbal.nl app en op de website zichtbaar zijn. Ook krijgt elke lid vooraf automtisch een mail dat hij/zij staat ingepland.

  Leuk was de stunt met de persconferentie van Frank de Boer voor de vrijwilligers.

  Pannaveld, ballenhok en opslag voor materiaal om het complex te onderhouden

  Door het succes van Rabo Clubsupport en de grote clubactie is het mogelijk om een pannaveld te gaan realiseren op het complex van v.v. Succes. Daarnaast is het ook nodig om een nieuwe opslagruimte te gaan realiseren voor onder andere de grasmaaier. Deze staat nu in de zeecontainer naast het tennisveld maar deze is einde levensduur. Ook het ballenhok van Tonegido dat naast het ballenhok van Succes staat is einde levensduur. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is de gedachte om het hok voor de opslag en het ballenhok aan elkaar te bouwen. En in dit project ook het pannaveld te realiseren. De vergunningsaanvragen moeten nu worden gedaan en dan kunnen we verder. Hopelijk hebben aankomende zomer een pannaveld. 

  KNVB stuurgroep kop van Noord Holland

  We hebben ons als v.v. Succes aangesloten bij de stuurgroep kop van Noord-Holland van de KNVB. Dit stuurgroep heeft als doelstelling het voetbal te ontwikkelen in de kop van Noord-Holland. Hierbij krijgen wij ondersteuning van enkele specialisten om het technische beleid te verbeteren maar ook leuke tips om te doen. Een voorbeeld van leuke tip was de sint maarten training die we hebben gedaan. 

  In 2021 zullen we verder gaan met het technisch beleid. Het doel hierbij is om het voetbal en spelplezier bij v.v. Succes naar een hoger nivo te tillen. Maar ook zeker om onze vrijwillgers te helpen die bijvoorbeeld trainingen verzorgen. Hierbij kan gedacht worden aan train de trainer maar we willen ook aan de slag met de trainingsapp RINUS. Hiermee willen we borgen dat spelers en trainers spelplezier behouden en dat er een opbouw in de trainingen zit die door de verschillende leeftijden heen gaat.

  Sponsoring

  Met de nieuwe site, club.tv en de voetbal.nl app hebben zijn er veel nieuwe mogelijkheden voor sponsoring. Zo kan een bordsponsor voor een kleine extra vergoeding ook een sponsoruiting op de site en in de voetbal.nl app krijgen. Onze website, het scherm in de kantine en de voetbal.nl app zijn gekoppeld aan sportads. Met sportads kunnen we voor de sponsoren ook meten hoe vaak een sponsoruiting door iemand is bekeken. Klik hier voor meer informatie over sponsering.

  Sponsoren zijn v.v. Succes blijven steunen ook toen het complex dicht was. Daar willen wij de sponsoren voor bedanken door de sponsoruitingen tot en met september / einde seizoen (wat het langst duurt) gratis op de site, op het scherm in de kantine en in de app te zetten.

  Weer voetballen

  Het is mooi om een gezonde voetbalvereniging te hebben maar het is nog mooier om daar te voetballen. Op de routekaart naar voetballen is te zien wat de besmettingsgraad moet zijn en ook blijven om te mogen voetballen. Gelukkig is er een vaccin onderweg waardoor het oude normaal weer terug zal komen. mBlijf gezond, blijf de club steunen en zodra het weer kan en mag gaan we weer voetballen. v.v. Succes is er klaar voor om alle leden, fans en liefhebbers weer te verwelkomen!

 • De routekaart naar weer voetballen