• Succes eert Jan Buma met zevenklapper

  HIPPOLYTUSHOEF - Op het opnieuw aangelegde A-veld, dat waarachtig deed denken aan een biljartlaken, trapte het eerste elftal van de v.v. Succes zondagmiddag in Hippo de nieuwe voetbalcompetitie af in de 4e klasse, A West-1. Met een indringende minuut stilte werd voorafgaand het duel een passend saluut gebracht aan de iconische, onlangs helaas overleden oud-voorzitter Jan Buma. Op de zonovergoten Belt was KSV uit Heerhugowaard (’t Kruis) vervolgens kansloos, 7-1.

  Een prima debuut derhalve voor de nieuwbakken coach Larbi Loukou uit Zaandam. Hij bracht wat verrassende veranderingen aan bij Succes. Zo stond Bart de Kleine op het middenveld, junior Pim Meereboer rechtsachter en oudgediende Maikel Hoekstra begon het thuisduel zoals hij zijn carrière ooit begon: als rechtsbuiten. Het pakte allemaal prima uit tegen KSV. Door goals van spits Bram Dekker (2x), De Kleine (schitterende kopbal), Toine Bugel en Pieter Mulder (penalty) werd een 5-0 ruststand bereikt.

  Het tweede bedrijf was zodoende bijna een formaliteit. KSV scoorde een eretreffer en ook Tom Kamp en de gretige Dekker deden nog een duit in het zakje. Het was verder weer ouderwets goed toeven langs de lijn en in de kantine van het mooiste sportcomplex van Noord-Holland.

  Man of the match: keeper Harm Helder. Niet alleen omdat de youngster in zijn competitiedebuut verdienstelijk keepte, maar uiteraard ook vanwege zijn schitterende retro keepersoutfit: rode kousen, rode broek, groen shirt. Precies de kleuren waarin legendarische Liverpool-goalies als Ray Clemence en Bruce Grobbelaar hun domein ooit verdedigden.

  Maar het beste nieuws voor de vijfde colonne van de historierijke voetbalclub uit Hippolytushoef was natuurlijk vooral dat aanvoerder Jeroen Metselaar, onze ervaren tacticus in de middenlinie, klaarblijkelijk heeft besloten er nog een jaartje aan vast te plakken. Dat doet de liefhebber deugd.

  Volgende week met de boot naar Texel’94 - Succes, aanvang 14:00 uur.