• Reuzendoders

  Vooropgesteld dat wij het vijfde zijn en dus ver van selectie elftallen zoals het eerste en tweede afzitten (trainen doen we niet want we kunnen al voetballen...), stond zondag 20 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. En wat een voor wedstrijd, de derby tegen Wiron 2 (2!). Na 90 minuten had Wiron 2 alles gegeven maar kon een nederlaag niet voorkomen. Daarmee werd de Wieringer Derby in het voordeel van Succes 5 beslist! De vis zal duurder worden maar we kunnen met opgeheven hoofd rond lopen.

  Afgelopen zondag (27 september) stond het volgende selectie elftal op het menu, Callantoog 2 (2!). Of kunnen we stellen dat dit Callantsoog 1.5 was? Dat ons vijfde het complex in Callantsoog opliep, viel meteen de nogal serieuze warming up van Callantoog op. Maar de mannen van het vijfde hielden de kin omhoog, de buik naar voren en gingen de strijd aan. Er werd gerend, er werd zelfs gezweet en ongelooflijk maar waar we speelden elkaar de bal \"in de voeten\".
  Lang verhaal kort, na Wiron 2 werd Callantsoog 2 ook aan de zegekar van Succes 5 gebonden. Vervolgens bleek dat Callantsoog 1 ook thuis moest spelen en werd het vermoeden bewezen, zeker 6 spelers (tijdens de derde helft werden het meer en meer) die net tegen succes 5 speelde stonden weer op het veld. Er was dus geen sprake van Callantsoog 2 maar Callantsoog 1.5. De reuzendoders van het vijfde zegevierden alweer!

  Dit geeft vertrouwen voor de rest van de competitie, maar het kost wel blessures. De stylisten (waar er veel van spelen in het vijfde want hardlopers zijn het over het algemeen niet) hebben helaas ook vaak glazen enkels. Daarbij is de bank is ook niet breed. Ter illustratie, zo was Callantsoog aan het doorwisselen met 5 wissels plus een vlagger en had Succes 5 slechts 1 wissel plus een vlagger. Gelukkig hebben wij Kees de krab Tijsen in de gelederen die de binkies van 20 a 30 jaar jonger achter elkaar stuk loopt. Kees krijgt elke 10 minuten een verse tegenstander.

  Eerlijk is eerlijk, veel meer wissels kunnen we ook niet hebben. Doorwisselen blijkt nog steeds lastig, zo bleek in de vorige seizoenen dat met doorwisselen er ineens 10 man op het veld staat en even later 12. Vandaar dat er dit seizoen in principe alleen in de rust wordt gewisseld, blessures (glazen enkels) daargelaten.

  Dit weekend staat Kleine sluis 3(!) op het menu. Kijken of we dat maaltje ook kunnen verslinden.