• Remise voor Succes in Winkel

  In Winkel werd er door de thuisclub en de v.v. Succes zondagmiddag niet gescoord waardoor het topduel in de vierde klasse A West-1 eindigde zoals het begon: 0-0.

  Op het kleine, drassige hoofdveld van Winkel werd een stevige wedstrijd afgewerkt. Beide ploegen wilden niet voor elkaar onder doen en tackelden er mannelijk op los, en hanteerden bovendien veelvuldig de lange bal. Van goed voetbal was daarom geen sprake, wel van een spannende tweestrijd. Holland Kroonse kick and rush.

  Vlak voor rust had spits Bram Dekker een voorzet van Tom Kamp tot doelpunt moeten promoveren, maar zijn kopbal strandde jammerlijk in de handen van de Winkel-goalie. Hetzelfde gold voor Jeroen Norder die vlak na rust een grote kopkans miste.

  De Winkeler Spreeuwen vielen verder hartstochtelijk aan, maar de Wieringer defensie stond z’n mannetje. Waarbij de twee backs, Yoeri Jansma en Pim Mereboer zich in positieve zin onderscheidden. Wat Derk Johansen betreft de men of de match.

  Coach Larbi Loukou posteerde in de slotfase ausputzer Jop van Stralen nog als stormram in de punt van de aanval nadat hij had vernomen dat Texel’94 achterstond in Den Helder tegen Zeemacht. Deze Cruijffiaanse move zette geen zoden aan de dijk; sterker nog, Succes mocht blij zijn dat het met kunst en vliegwerk de remise kon veiligstellen. Keeper Harm Helder leek nog enkele keren in de fout te gaan, maar herstelde zijn eigen capriolen op miraculeuze wijze. En hij ranselde halverwege de tweede helft de grootste Winkeler mogelijkheid, een vlammend schot van randje zestien, met een fraaie safe uit de bovenhoek. Prima gekeept derhalve.

  Na afloop het vizier op De Klassieker. Man, man, wat een prachtig Slot-offensief weer… Slot zij met ons… ; ) Ook de complimenten voor Zeemacht dat de 1-0 voorsprong niet meer weggaf waardoor Succes toch een punt inliep op Texel’94. Het verschil tussen de nummer één en twee in 4A bedraagt thans 4 punten.

  Zondag 26 februari: v.v. Succes – s.v. Beemster, aanvang 14:00 uur. Tot ziens aan de Belt!