• Reactie op nieuwe lockdown en toewerken naar competitievoetbal

  De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die de KNVB deze week met alle verenigingen wilden delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

  Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in 'Plan'B' liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

  Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

  Wat betekent dit voor Succes?

  Voor het voetbal bij Succes verandert er niet veel ten opzichte van de maatregelen die we de afgelopen maanden al hanteerden. Hierbij nog even een korte opsomming:

  • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.

  Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

  Winterstop
  Wij hadden sowieso al het voornemen om even een korte winterstop in te lassen en zullen daarom tot en met 17 januari ook geen activiteiten in het weekend meer organiseren. Trainingen kunnen met inachtneming van de maatregelen doorgaan. Ons advies is om weer te starten met trainen in de week van 11 januari. Uiteraard zijn trainers zelf vrij om hiervoor een ander moment te kiezen. Zodra er meer bekend wordt over de nieuwe maatregelen na 19 januari dan zullen wij daarop reageren.

  Winterstop challenge
  Mocht je in de winterstop toch aan jouw voetbalskills blijven werken doe dan mee met onze winterstop challenge. Dit zijn in totaal 5 challenges waarbij we elke week een nieuwe challenge doet. We beginnen makkelijk maar elke week wordt de challenge moeilijker. Lees verder

  Tot slot
  Wij willen al onze leden, vrijwilligers en sponsoren enorm bedanken voor hun loyaliteit, vertrouwen en flexibiliteit van de afgelopen maanden. Voor nu wensen wij jou en jouw dierbaren ondanks alle beperkingen fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2021!