• Oudjaarsdag

  Oudjaarsdag 2022, halverwege het seizoen 2022-2023.

  Met het vijfde hebben we de rode lantaarn stevig vast. Laatste wedstrijd was tegen Den Helder, er stond niemand boven de 40 opgesteld en voor het eerst in jaren waren er bij de tegenstanders oudere spelers dan bij het vijfde. Toch lukte de youngsters van het vijfde niet om de overwinning over de streep te trekken.

  Het lijkt ook wel of het vijfde vreest dat een andere ploeg de rode lantaarn af wil pakken. Tegen Den Helder was er een keurige 0-2 voorsprong, maar dan geeft ons libero Dirk K. een tikkie terug op de keeper zoals in de stripboeken. Den Helder komt weer terug in de wedstrijd. Vervolgens nog een overstapje in de verdediging die opgepikt wordt door de Heldernaren en het is gelijkspel.

  Aanvallend werd het bij de voorsprong ook minder, waar onze leider vroeger nog wel eens achterzetje kon geven, tegen Den Helder word de voorzet een ingooi-ertje voor de heldenaren.

  Het vijfde kan niet zonder hun routiniers maar de blessure lijst bij deze old-stars is lang.
  - De overal inzetbare en fameus om zijn spint waarbij hij de nek inklapt, Matthijs D. is langdurig uitgeschakeld. De huisarts heeft hem verteld dat hij lenige knieën heeft en daardoor geblesseerd is. Nu heeft iedereen hem veel bewegingen zien maken, maar nog nooit lenige bewegingen.
  - Kees T. heeft algehele malaise.
  - Mark L. last van de schouder.
  - Dennis K. kan zijn schoenen niet meer vinden. Het vermoeden is dat hij een promotie naar de ridders in het zwarte harnas probeert te forceren. Dit elitekorps van v.v. Succes, bewapend met fluit en gekleurde kaarten, schijnt hem momenteel door de ballotage commissie te laten beoordelen.

  De rode lantaarn is niet erg, zolang we er zelf maar in blijven geloven en iedereen tijdens de derde helft in topvorm is. Zo blijken lenige knieën handig te zijn wanneer je met dansend met je veren wil pronken voor de aanwezige vrouwkes.

  Dit seizoen is even een tussenseizoen, volgend seizoen wordt het vijfde vast en zeker kampioen. Zijn we allemaal van overtuigd einde van alle voetbalzondagen. De spelersvrouwen weten dit ook, want bij thuiskomst na een lange voetbalzondag vertellen we dat zeker 20 keer.

  Napret is belangrijk bij een team in de kelderklasse. Niet alleen voor de spelers maar ook voor het trouwe publiek. Tijdens 1 van de laatste wedstrijden een exemplarisch voorbeeld. Niels van D. aan het vlaggen, de wedstrijd is nog maar net begonnen en daar komt onze trouwste supportster aangelopen. Ze heeft klachten: we spelen uit, het spel is niet goed, de inzet is niet goed, het weer is niet goed, haar zoon maakt er met vlaggen ook maar niks van. Maar zegt ze, dat is allemaal niet erg. Haar grootste klacht is dat we al een tijdje geen wedstrijdverslag hebben gemaakt, want die vind ze altijd om te lachen.

  Gelachen wordt er veel. Wanneer je er niet ben dan ga je door de mangel, maar alles gebeurt met open vizier en met bulderend gelach. Wanneer je een jongensboek zou schrijven over de eerste 2 helften van een wedstrijd van het vijfde, dan zou dat lezen als een enorm saai jongensboek. De youngsters van het vijfde kunnen rennen, ze maken vuile meters als een marathonloper maar wanneer ze bal krijgen, dan lijken ze op een schildpad die op de neus wordt getikt. Ze kunnen briesend achter een bal aanrennen, maar een bal aannemen is wat anders. Voor een balaanname en pass heb je timing nodig. Maar deze lomperiken knallen de bal maar een eind heen. Ook zou het boek gaan over de old stars, deze gaan teder om met de bal en redden zich op de vierkante meter. Maar die rennen briesend als een vermoeide stier naar het doel en struikelen onderweg. Het is niet makkelijk dat voetballen in de kelderklasse.

  Het drukt de pret niet. Wij wachten op het moment dat een teammaat van ons naar de verkeerde kleur speelt om hem dan lachend van kritiek te voorzien. Flinke kritiek met een brede lach is de manier van coachen in het vijfde.

  Maar wat is het leuk, zelfs de supporters genieten elke week. Kijk 5 willekeurige filmpjes op de Facebook pagina van de kelderklasse en je ziet wat onze trouwste supportster elke week voorgeschoteld krijgt. Zoutloze soep zonder ballen die komen voetballen om naar de derde helft te gaan. Sterker nog, zelfs de supporters komen niet voor de wedstrijd zelf. Die komen gewoon omdat het zo leuk is.

  De foto is van een derde helft die eindigde bij tante pietje. \"Het gaat weer leuk\" vatte een speler die middag samen.....

  Kom allen, voetbal en alles daaromheen in gewoon zo leuk.