• Langs de lijnen bij de meiden

  Eindelijk was het zo ver. Na een lange zomerstop en een handvol trainingen mochten de meiden van Succes eindelijk hun eerste wedstrijd spelen. Dit seizoen met maar liefst drie teams. Een ongekend aantal voor onze club. Het meidenvoetbal zit enorm in de lift en zo ook bij ons. We zijn dan ook trots dat we een MO11, MO13 en MO17 de wei in kunnen sturen. 

  Deze zaterdag werd het spits afgebeten door de MO11. Dit team speelt in een geheel nieuwe samenstelling. Vanaf het eerste fluitsignaal was al te zien dat er veel voetbal én talent in dit team zit. Mooie aanvallen werden er op de mat gelegd, er werd veel overgespeeld en gezamenlijk verdedigd. Soms was het nog wat onwennig en daarom kwamen ze ook met 0-2 achter, maar voor rust was dit al omgezet naar een 4-2 voorsprong. Uiteindelijk leverde dit een 8-3 overwinning op, wat natuurlijk een geweldige uitslag is voor een eerste wedstrijd! Mooi om te zien dat het plezier er vanaf spatte, ga zo door meiden! 

  De MO13 had een uitwedstrijd bij het altijd lastige Schagen United. Een vereniging met veel meidenteams die altijd in staat zijn om een sterk team op te tuigen. De MO13 had een aantal afwezigen, waaronder Lola. Lola heeft een ongelukje gehad op de trampoline (in de wandelgangen wordt gezegd, bij het proberen van een omhaal?) en heeft daarmee haar arm gebroken. Lola kan er dus helaas een tijdje niet bij zijn, beterschap Lola! 

  Het voordeel van zo veel meidenteams is dat we van elkaar kunnen lenen, dus Josephine wilde een helft meedoen zodat de O13 in de brandende zon toch kon beschikken over voldoende wissels. Een leuke wedstrijd, met een ruststand van 1-3. Een zeer spannende tweede helft later stond de eindstand 2-3 op het scorebord. Een mooi resultaat! De MO13 is een mooi hecht team en vorig seizoen zat dit team al dicht bij een kampioenschap, dus misschien gaat het dit seizoen wel lukken, het zou zo maar kunnen! 

  Als laatste mocht de MO17 aantreden tegen Enkhuizen. De MO17 is op dit moment ons langst spelende meidenteam wat elk jaar groeit, zowel in aantal als in kwaliteit. Dit team heeft de uitdaging dat er qua leeftijd wat verschil tussen de meiden zit. Hierdoor spelen ze het eerste seizoen nadat ze overgegaan zijn naar een nieuwe leeftijdscategorie vaak tegen teams die wat verder zijn qua leeftijd en bouw. En zo ook dit seizoen. De meiden hadden het dan ook zwaar tegen Enkhuizen, maar er werd hard gewerkt en prima gevoetbald. De uitslag viel uiteindelijk wat groot uit, maar dat gaf niet helemaal de verhoudingen in de wedstrijd weer. Gelukkig weten ze dat in de loop van het seizoen dit altijd wel goedkomt en dat de overwinningen dan ook niet lang op zich laten wachten. 

  Mocht je dit lezen en denken, ik wil ook wel in zo’n mooi team voetballen, of ik wil een keer meetrainen, dat kan natuurlijk altijd! Stuur dan even een mail naar Ronald@vvsucces.com en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

  Ronald Bon