• Koude tenen

  Succes moet Flevo ondanks zege boven zich dulden

  Zelfs op halve kracht weet de v.v. Succces tegenwoordig in de vierde klasse A zijn wedstrijden te winnen. Het inhaalduel tegen Duinrand S mocht dan aanvankelijk stroef op gang komen, maar eindigde uiteindelijk evengoed in een eclatante 6-0 overwinning.

  Plichtmatig. Zo zou je het vertoonde spel van de thuisclub op deze druilerige zondag kunnen typeren. Een van de weinigen die er in de eerst helft echt zin in leek te hebben, was man of the match Jeroen Kleimeer. De rechter vleugelaanvaller onderscheidde zich met enkele fraaie acties, scoorde na 22 minuten uit een scrimmage de 1-0, en zette even later met een fraaie steekpass midvoor Bram Dekker alleen voor de keeper. Die faalde niet. Zodoende stond het 2-0 voor Succes na een halfuur. Vlak voor rust maakte middenvelder Jeroen Norder daar na een mooie tika taka-aanval 3-0 van.

  Na rust hetzelfde spelbeeld: een enigszins ongeïnspireerd Succes, een machteloos Duinrand S. Dat frustreerde de gasten uit Schoorl kennelijk zodanig, dat zij zich soms genoodzaakt zagen onsportief gedrag tentoon te spreiden. Vervelende opstootjes uitlokken, zeuren en mekkeren; het werd er – mede door het provocerende gedrag van de Schoorlse grensrechter – niet echt leuker op.

  Desalniettemin liep Succes in de slotfase nog betrekkelijk eenvoudig uit naar 6-0. Krullenbol Norder scoorde met een lekker schot vanbuiten de zestien de 4-0, en ook topscorer Tom Kamp deed nog van zich spreken door nog tweemaal fraai doel te treffen.

  Zo sloten de blauwzwarte pupillen van scheidend trainer Wouter Rood het kalenderjaar 2020 af met een gedeelde wintertitel. De andere smaakmaker in 4A is natuurlijk het verrassend goed presterende Flevo. Op doelsaldo zijn de Middenmeerders nota bene koploper. Schagen United staat derde met slechts drie punten minder.

  We kijken derhalve reikhalzend uit naar de tweede helft van het seizoen 2021/’22. Maar eerst, natuurlijk: fijne feestdagen voor eenieder! Laat je niet koeioneren door welke maatregel dan ook. Geniet met volle teugen, maar wees vooral lief voor elkaar. Cheers.