• Knappe winst voor Succes in De Koog

  Goed nieuws vanuit De Koog, alwaar de voetballers van de v.v. Succes zondag opnieuw de winst pakten. Op een druilerig Texel werd het 0-1 voor de blauwzwarte brigade van oefenmeester Larbi Loukou.

  “Het was een gelijkwaardige wedstrijd”, liet Loukou, die vorige week heeft laten weten Succes na één seizoen alweer te verlaten, na afloop weten. “Door een goal in de zeventigste minuut hebben wij de drie volle punten weten te pakken.

  Het was goaltjesdief Bram Dekker die goed reageerde nadat De Koog- keeper een doelpoging van rechtsbuiten Tom Kamp niet vastpakte. De rebound was voor de Wieringer midvoor een koud kunstje, 0-1. “Ik moet zeggen”, aldus Loukou, “een prima keeper verder; hij heeft er een fiks aantal kansen voor ons uitgehouden.”

  Hierna hield de Succes-defensie prima dicht, waardoor de zege kon worden binnen gehengeld. Ondanks de nederlaag was de pr-man van s.v. De Koog ook zeer te spreken over de bezoekers uit Hippo. “Sommigen hebben hier na afloop tot sluitingstijd gezeten. Sympathieke gasten, zo zien we ze graag.”

  Tot zover Derk Johansen, vanuit café Arlette waar ditmaal geen Succesvoetballer te vinden was… Allemaal on route, ook het zevende, het vierde, et cetera. Zoals het hoort; schitterend… Met weemoed denken we terug aan de levendige kantines in ’t Veld, Koedijk, Warmenhuizen, ’t Zand, Tuitjenhorn, et cetera. Al die langbenige handbalsters… Eh, enfin, vergane glorie…

  Veel plezier met het WK, maar vergeet het amateurvoetbal niet… Immers: de zundag is van ongs….!!!!!

  Volgende week Succes-Duinrand S, 14: 00 uur.