• Nadat de overheid in maart besloot om definitief de voetbalcompetitie 2019-2020 te schrappen, hebben we als bestuur besloten om ons groot onderhoud vervroegd door te voeren. Eén van de gedachten hierachter was om de velden snel weer beschikbaar te hebben. Aankomende zomer zullen de mensen naar verwachting op vakantie gaan in eigen land en ook zullen veel mensen thuisblijven. Wat is er dan mooier voor de kinderen om lekker te kunnen 'ballen' bij Succes?

  Verruiming
  Het kabinet heeft versoepeling van de maatregelen in de strijd tegen corona bekend gemaakt. Dit betekent meer ruimte voor het voetbal en aanvullend is er een protocol vanuit NOC*NSF en KNVB gekomen. Het is voor de jeugd weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. Zo mogen kinderen t/m 12 jaar weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar is dit ook toegestaan, mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Daarbij gaat het om voetbalactiviteiten voor de jeugd zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen.

  Plan van aanpak
  Het lijkt misschien gemakkelijk, maar om alles in goede banen te leiden, moeten sportverenigingen een plan van aanpak indienen bij de gemeente. Daarin moet omschreven worden hoe de begeleiding is geregeld en hoe de oudere jeugd de 1,5 meter maatregel kan naleven. Maar denk ook aan hoe de 1,5meter wordt gegarandeerd wanneer ouders hun kinderen komen brengen. Ook moeten de activiteiten worden geregistreerd. Dit in verband met de veiligheid en het maximum aantal deelnemers. Wij verwachten als bestuur volgende week ons plan van aanpak te kunnen indienen bij de gemeente, waarna wij hopen snel weer te kunnen trainen op ons complex.

  Wat hebben we tot zover gedaan tijdens de corona crisis?
  We hebben tal van werkzaamheden gedaan die normaal lastig te plannen zijn. Er zijn natuurlijk de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, denk hierbij aan alle velden opknappen en opnieuw inzaaien. Maar er zijn ook werkzaamheden gedaan die verder gaan en waar wij de komende jaren profijt van gaan hebben. Zo is de drainage van het C-veld uitgespoten en is er extra drainage in het B-veld aangelegd. Zo zorgen wij ervoor dat de wedstrijden straks minder snel door regen worden afgelast. 

  Dus er gebeurt zeker veel bij Succes en wij doen er alles aan om zo snel als mogelijk weer te kunnen voetballen.