• Eentje voor het publiek..

  Terwijl de Sint druk bezig was om gezamenlijk met de Pieten ons land weer aan te doen, mochten de meiden aantreden voor een echte bekerwedstrijd. Voor het eerst was het gelukt om de poulefase te overleven en vandaag betekende verlies dan ook meteen dat het bekeravontuur afgelopen zou zijn. De meiden hadden de voetbal.nl app al uitgebreid bestudeerd en waren tot de conclusie gekomen dat het best weleens een uitdaging kon zijn. WSW had in de competitie tot nu toe namelijk alles gewonnen en vrij ruim ook.

  In de kleedkamer was te merken dat ze toch wel zenuwachtig waren, het was wat stiller dan normaal en er werd aandachtig geluisterd. Dat moet de wedstrijdspanning geweest zijn.

  De eerste helft ging aardig gelijk op zonder dat er veel echte kansen te noteren waren, er werd gevochten voor elke meter en geen duel werd uit de weg gegaan. Ook aan de kant van WSW werd er gestreden voor elke meter en 1 van de meiden ging even te hard door op onze keeper Esmée. Gelukkig kon Esmée gewoon door voetballen, dit in tegenstelling tot de tegenstander die later hinkend het veld verliet. Ruststand 0-0.

  Toen de tweede helft op beginnen stond werd duidelijk dat de tegenstander ook noodgedwongen een keeperwissel doorgevoerd had vanwege een blessure. Dit betekende dat de tegenstander geen wissels meer had. Toen de meiden nog even bij elkaar kwamen voor het beginsignaal werd er maar 1 ding afgesproken 'alles eraan doen om te winnen'. En dat was ook goed zichtbaar. Esmée hield ons met een katachtige reactie nog op de been toen we even onder druk kwamen, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van WSW. Eva, Liz, Tess en Sabine hielden de boel achterin uitstekend dicht en gaven geen kans meer weg. Nienke, Lisa H. Rosalie en Anouk waren onvermoeibaar op het middenveld en Luna zorgde aldoor goed voor druk op de verdediging van de tegenstander.

  Anna kwam regelmatig door over de zijkant, maar helaas konden de uitstekende voorzetten niet tot een doelpunt gepromoveerd worden. Josephine met een aantal goede acties zorgde voor veel dreiging en vijf minuten voor tijd wist ze met een mooie pass Lisa B. te bereiken die wegdraaide van haar tegenstander en de bal hoog tegen de touwen joeg, 1-0! Het ruim aanwezige publiek juichte nog harder dan de meiden zelf en zelfs de coach kwam ongeveer een meter van de grond. De laatste minuten werd het nog even spannend, maar een echte kans kwam er niet meer voor de tegenstander. Toen de wederom uitstekend fluitende Jesper Heijblok voor het laatst floot barstte het gejuich pas echt los. We bekeren door!

  Helaas in ieder geval de komende drie weken zonder de ouders langs de lijn, maar dit was dan wel een hele mooie om mee af te sluiten. Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als wij en hopelijk toch tot snel!