• De ochtendstond, ...

    Het is vroeg. Je hoort al wat gerommel in de badkamer, t is zaterdag dus je draait je nog even om. Er wordt op je deur geklopt. De deur gaat open. Het is tijd, je moet je bed uit. Tijd? Je kijkt op de wekker, het is 07:10 uur. Pap, het is zaterdag, ik hoef niet naar school. Gisteravond tot laat 'The Masked Singer' gekeken en nog met al mijn vriendinnen gesnapt. Ik wil slapen. Nee lieverd, je moet eruit, om 09:00 speel je tegen DWB en dus om 08:15 aanwezig op het sportveld, kom je zo?

    Na nog een paar keer heen en weer naar boven geroep (Kom je zo? Je moet nog wat eten en drinken voordat je gaat. Jaaahaa ik kom eraan) en het zeer noodzakelijke ontbijt zit je om 08:05 in de auto slaperig naar buiten te kijken. Aangekomen op het sportveld heb je toch wel zin om te voetballen, maar slapen zou ook wel heel fijn zijn. Je loopt naar de kleedkamer en gaat zitten, de coaches zijn al super enthousiast. Mag t wat minder? De coaches verlaten de kleedkamer, tijd om om te kleden. Langzaam komt de zin om te gaan voetballen.

    Zo moet het ongeveer bij veel dames van de MO13-1 gegaan zijn op de zaterdagochtend. 09:00 thuis is vroeg wanneer je gemiddeld niet meer voor 22:00 slaapt op een vrijdag. De coaches troffen een nogal tamme selectie aan in de kleedkamer. Veel slaperige ogen. Ja het was vroeg. Het enthousiasme kwam vlak voor de wedstrijd wel terug, maar de echte spirit was er niet. Dat de tegenstander een goed voetballende ploeg was met veel beweging hielp ook niet echt mee. Een der dames verzuchtte dan ook 'ik vind t helemaal niet leuk, ze zijn veel te snel'. Toch waren onze meiden fysiek en ook bij vlagen voetballend verder. Dat resulteerde af en toe toch in zeer mooie aanvallen en een ruststand van 5-2.

    In de rust besloten de coaches maar niet al te veel te zeggen. De opdracht voor de tweede helft was vooral de bal zo snel mogelijk terugveroveren en de tegenstander niet laten voetballen. En dit ging na de tweede helft een stuk beter. Eigenlijk werd de tegenstander niet echt meer gevaarlijk en wisten de dames nog twee keer te scoren. Eindstand 7-2 en al met al toch redelijk tevreden. Bij het verlaten van de kleedkamer kregen de dames met een knipoog en een lach nog de mededeling 'volgende week uit, 9:30, Winkel, 8:15 vertrekken', maar dat kwam al nauwelijks meer boven het geluid van de JBL uit...

    Toch zijn wij als coaches echt superblij met de enthousiaste groep meiden die we hebben. Ze zijn er altijd, eigenlijk altijd enthousiast en vrolijk en gaan er elke training en wedstrijd voor. Tot nu toe is het gewoon een leuk seizoen, met hele goede resultaten en we maken er met zijn allen echt iets moois van. Tot volgende week!