• De Koog kansloos in waterballet: 5-0

  Het regende pijpenstelen maandag. Niks geen mooie pinksterdag. Desalniettemin ging de laatste competitiewedstrijd van de v.v. Succes gewoon door. Op Wieringen waren de Texelse bezoekers uit De Koog kansloos. Voor een volgepakte Gerard Klaver Tribune won de ploeg van Wouter Rood met liefst 5-0.

  Op het drassige A-veld te Hippo was het bij rust 2-0. Door goals van Tom Kamp (in buitenspelpositie of niet?) en Bart de Kleine die in de rebound alert reageerde na een gemiste penalty.

  Het tweede bedrijf liet Rood liefst vijf druistige youngsters invallen waardoor de enigszins ingedutte eilandenderby nieuw elan kreeg. Jeffrey Tuin, Matthew Biegstraaten, Quinten Leever, Dirk van Eerden (scoorde tot wanhoop van zijn moeder nét niet) en Luc Schouten (die nú al het nr. 10 shirt kreeg aangemeten… ; ) waren gretig, en dat kon Succes goed gebruiken.

  De nog altijd naar zijn vorm zoekende Bram Dekker scoorde de 0-3 na een fijngevoelige pegel in de bovenhoek. Daarna gaf de getergde midvoor met een spectaculaire omhaal de voorzet waaruit middenvelder Jeroen Metselaar de 4-0 kon inschieten. Laatstgenoemde, de captain, scoorde met een daverende uithaal eveneens de 5-0.

  Over twee weken, de negentiende juni, speelt dertiger Metselaar zijn laatste wedstrijd voor Succes-1. In de nacompetitie voor promotie naar de derde klas. Op neutraal terrein. Tegen wie (s.v. De Rijp of Egmondia)? Daar waren we na afloop in de kantine nog niet helemaal over uit. Maar dat maakt ook niet uit. Het was zoals oud-preses Jan Buma, die na zijn laatste wedstrijd als stadionspeaker in het zonnetje werd gezet, het door de microfoon verwoordde: “Jongens, er móet gewonnen worden! Dan pas zal ik een tevreden man zijn…”

  Vandaar ook dat Dennis Norder als man of the match wordt uitgeroepen. De verdediger durft in het veld ten minste een medespeler – mocht dat nodig zijn – verbaal terecht te wijzen. Even ouderwets, Lerbyiaans tekeer gaan! Prima! Dát is wat we nodig hebben, straks, bij het allerlaatste en allesbeslissende duel van seizoen 2021/’22. Strijd! Kracht! Oorlog!

  De touringcar is geboekt. De bloemen zijn besteld. Wat gaat het worden: de dood, of de gladiolen?

  DERK JOHANSEN