• De frikandellenwedstrijd

Zaterdag mocht de MO13 aantreden tegen de meiden van HSV. De tegenstander stond stijf onderaan, dus de verwachtingen waren van onze speelster waren hoog. Zekere toen een van de meiden nadat ze de tegenstander op de parkeerplaats gespot had bij t binnenkomen van de kleedkamer riep 'Ze zijn vet klein!'. Daar kwam ook nog eens bij dat de HSV maar zeven speelsters kon meenemen, dus hadden we gezamenlijk besloten 7 tegen 7 te spelen.

Voor onze selectie was dat wel even een dingetje, we hebben namelijk dertien speelsters die er altijd zijn en dat betekende dus zes wissels!

We hadden de dames de week ervoor beloofd dat als ze deze wedstrijden zouden winnen, we dan zouden trakteren. De dames mochten kiezen en de keuze was op frikandellen gevallen. Wat natuurlijk logisch is want sporten en frikandellen gaan prima samen. Maar omdat de tegenstander wat personele problemen had besloten we om er een extra opdracht aan toe te voegen. Een aantal speelsters hebben dit seizoen nog niet gescoord, dus als t ons zou lukken deze dames een doelpunt te laten maken dan was de beloning daar. Een makkie volgens de dames.

De wedstrijd zelf deed toch wat anders vermoeden, de tegenstander wist in de eerste helft toch tweemaal vrij makkelijk te scoren en voetballend liep het bij de MO13 niet zo goed. Of het nu gemakzucht was, de speelster minder in t veld of t per se willen proberen om iedereen te laten scoren is niet helemaal duidelijk, maar t was eigenlijk de slechtste helft van t seizoen.

In de rust hebben we dit met elkaar besproken en de tweede helft zou een stuk beter gaan. Dat bleek ook wel, de dames creëerden kans op kans. Maar de bal wilde er helaas niet vaak in. Toch is het Liz en Luna gelukt om hun eerste doelpunt van dit seizoen te maken! Heel mooi. De eindstand een dik verdiende 7-2.

Helaas was het niet gelukt om iedereen van de nul af te krijgen, twee dames moeten nog scoren en dit komt vast nog goed, maar de dames spelen dit seizoen zo goed met elkaar samen en met uitstekende resultaten dat we besloten hadden het team toch na de wedstrijd te belonen met een traktatie. De frikandellenuitdaging blijft overigens gewoon staan, dus wie weet de volgende week.....

Als laatste, maar niet onbelangrijk, wil ik graag de ouders en supporters van onze meiden bedanken voor t feit dat ze er elke week zo enthousiast en met zo velen zijn. Dat doet de meiden goed en ons als coaches ook. HSV gaf een voorbeeld hoe t bij sommige clubs ook kan gaan. Zij moesten 1 speelster thuislaten omdat ze niet voldoende vervoer hadden en dan ben ik blij dat wij zo'n betrokken groep hebben. Nogmaals dank daarvoor en tot de volgende wedstrijd langs de lijn (veel te vroeg in Obdam ;-) ) !