• De derby

  Zoals heel Succes is ook de MO13-1 weer begonnen aan een nieuwe seizoen. De MO13-1 heeft ten opzichte van het laatste seizoen een hele metamorfose ondergaan. Maar liefst zes nieuwe speelsters mochten we in het team verwelkomen waarvan twee zelfs voor het eerst zijn gaan voetballen. De vorige week mochten we de bekercompetitie al aftrappen met een uitwedstrijd bij KGB in Bovenkarspel. De dames wisten bij deze lastige tegenstander een 2-1 overwinning uit het vuur te slepen. Het spel en ook de sfeer in de groep was goed en we keken dan ook uit naar de volgende wedstrijd.

  Afgelopen zaterdag stond namelijk de enige echte derby op het programma. Succes - Wiron. We hoefde de dames niet op te peppen want van Wiron moest gewonnen worden! Dertien meiden stonden dan ook te trappelen om te mogen beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van de altijd goed fluitende Thijs den Hollander, t weer was goed en er was veel publiek op de been. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal.
  De dames begonnen goed en hadden ook al snel de overhand, maar meer dan een paar kansjes zaten er niet in. Wiron kwam steeds beter in de wedstrijd en ook voor het doel van Succes werd het spannend, maar Liz hield haar doel schoon en de achterhoede onder leiding van Eva hield de boel goed dicht. De wedstrijd was aardig in evenwicht tot Lisa B. van afstand een schot losliet, de keepster van Wiron kreeg er nog twee handen tegenaan, maar de bal ging toch over haar heen. 1-0!

  De dames bleven goed voetballen en lieten mooi samenspel zien. Anna die regelmatig mooie passjes verstuurde, Nienke die weer tot mooie kansen kwam, Sabine waar je drie keer voorbij moet en Rosalie waar je echt niet kan zien dat ze nog maar een paar weekjes voetbalt was heel sterk aan de bal. Voor ons als trainer/coaches is dit echt heel mooi om te zien. Josephine die na lang blessureleed gelukkig weer mee kan spelen pakte de bal aan de zijkant op en loste een schot. De bal landde mooi in de rechterhoek van t doel. 2-0!

  Dit deed wat bij de meiden van Wiron en zij trokken furieus ten aanval, dit leidde tot wat ongelukkige momentjes in de verdediging en Wiron liet onze keepster helaas twee keer kansloos. Ruststand 2-2. Een redelijke afspiegeling van de eerste helft maar de dames vonden dat er meer inzat en dat ze moesten winnen! Wij konden het daar niet anders dan mee eens zijn.

  De tweede helft golfde op en neer. De dames waren echt aan elkaar gewaagd en er werd een verbeten strijd op het veld uitgevochten. De hele tweede helft had je t gevoel dat het derde doelpunt voor Succes kon vallen. Esmée speelde sterk achterin en zorgde ervoor dat Wiron er bijna niet doorheen kon komen, Luna op het middenveld was overal en Lisa H. en Anouk zorgden ervoor dat de bal snel naar voren ging. De meiden speelden goed samen, maar helaas konden we de kansjes niet verzilveren. Naar mate de tweede helft vorderde werd Wiron ook weer steeds gevaarlijker, maar het was aan Liz en de uitstekend verdedigende Tess te danken dat we toch de 2-2 over de streep konden trekken.

  Volgende week mogen we uit naar Enkhuizen. De MO13-1 voert op dit moment de ranglijst aan in de bekercompetitie en bij winst kunnen we voor t eerst doorbekeren. De dames zijn er van overtuigd dat dit gaat lukken, dus dat zien we volgende week!