• Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen, heeft het kabinet deze week besloten tot een beperkte versoepeling van de maatregelen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

  Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. 

  De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

  Alternatieve velden
  Dit is natuurlijk een geweldige uitspraak vooral voor onze jongste voetbal talenten. Maar tegelijkertijd lopen we ook tegen een praktisch probleem aan. Wij hebben namelijk net op al onze velden de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uit laten voeren en alle velden zijn opnieuw ingezaaid. Dit betekent dat onze velden net als voorgaande jaren minimaal 6-8 weken moeten rusten en daarom ook niet bespeeld kunnen worden. 

  Gelukkig zijn er in Hippolytushoef en omgeving nog voldoende andere veldjes waar onze jeugd - met inachtneming van de regels - toch weer kan starten met voetbal. Je vindt een kaart met alternatieve locaties via deze link.

  Zodra de KNVB meer nieuws heeft over de start van het nieuwe seizoen dan zullen wij dit uiteraard kenbaar maken via onze nieuwsbrief.

  Blijf gezond, blijf positief en kijk naar elkaar om. Als je vragen hebt, mail gerust op voorzitter@vvsucces.com

  Namens het bestuur,
  Patrick Mulder

  Oefeningen voor thuis: VTON Play App