• Bericht van Succes / Vrijwilligers mail 6

  Bij succes hebben wij een verplicht vrijwilligersbeleid voor alle leden. Dit beleid is er om het mogelijk te maken dat uw kind of u zelf kan voetballen. Zonder vrijwilligers geen voetbal.

  Verreweg de meeste ouders en alle senioren zetten zich in voor de Succes. Toch zijn er nog ouders die niet voldoen aan hun vrijwilligersplicht en aangeven dat ze de taak niet aankunnen, doordeweeks werken en in het weekend vrij willen zijn, een speciaal geval zijn, etc. 

  Vergeet niet, u doet vrijwilligerswerk om het voor uw eigen kind mogelijk te maken om te sporten. Maar het is ook leuk om te doen om een vereniging de mensen vereenigt in het doel om te sporten.

  Graag komen wij met u in gesprek om een passende oplossing te vinden. Daarom is iedereen die nog geen taak verricht uitgenodigd op ??-??-??? om 20:00uur in de kantine van v.v. Succes.

  Wij zullen een intekenlijst klaar liggen zodat we bij kunnen houden wie er wel en niet is geweest zodat we degene die niet zijn geweest in kunnen delen. U bent dan zelf verplicht om te ruilen etc. wanneer u niet kan.

 • Vrijwilligersfuncties en vrijwilligerstaken

  Binnen een vereniging zijn er vrijwilligersfunties en vrijwilligerstaken. Wanneer iemand een vrijwilligersfunctie invult dan is diegene er elke week enkele uren aan kwijt. Denk hierbij aan deelnemen aan een commissie, onderhoudsploeg, bestuur, trainer/coach.

  Wanneer iemand een vrijwilligerstaak doet dan gaat het om 10 a 15 uur per seizoen oftewel 2 a 3 keer inzet per seizoen. Denk hierbij aan terreindienst, kantinedienst, etc.

  Nu begrijpen wij dat wanneer iemand zijn/haar kind opgeeft voor voetbal dat je eerst wilt weten of je kind voetbal echt leuk vind. Daarom is er voor het eerste jaar lidmaatschap vrijstelling van vrijwilligerswerk.

  Alle ouders die zich nog niet hebben opgegeven voor een taak (en hun kind langer dan een jaar lid is) gaan vanaf aankomend seizoen indelen.

 • Waarom zijn er vrijwilligers nodig?

  Voetbal is de grootste sport van Nederland en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Door de inzet van vrijwilligers kan de contributie relatief laag worden gehouden. Ondanks dat er een heel complex nodig is, materialen, kleding en ga zo maar door.

  Ga eens na wat dit zou kosten wanneer v.v. Succes een bedrijf was in plaats van een vereniging.

  De senioren bij v.v. Succes zorgen er voor dat taken worden gedaan zoals oud papier ophalen, scheidsrechter, etc. Voor de junioren zijn het de ouders die enkele keren per jaar een dag/dagdeel wat leuke taken oppakken. Dit zijn taken zoals kantinedienst (o.a. zorgen voor de verkoop van koffie e.d.) en terreindienst (o.a. verzorgen ranja in de pauze's).

 • Waar zoeken we nog mensen voor?

  1. Terreindienst. Je ontvangt de bezoekende clubs en verwijs deze naar de juiste kleedkamer. Daarbij zorg je er voor dat de leiders in de rust koffie/thee krijgen en de spelers limonade.
  2. Kantinedienst. Het van achter de bar verkopen van koffie/thee en eten voor het publiek.
  3. Onderhoudsploeg. Mocht er er vader/moeder/opa/oma zijn die doordeweeks graag wat wil doen dan ook graag. Denk hierbij aan de maaiploeg, lijnenploeg, onderhoudsploeg, etc. Dit is altijd inclusief de laatste nieuwtjes uit het dorp.
  4. Scheidsrechters zijn ook altijd welkom.
 • Zonder vrijwilligers geen voetbal!

  Succes is een vereniging voor en door de leden.

  Daarom willen we graag alle ouders die zich nog niet hebben opgegeven voor een vrijwilligerstaak, uitnodigen bij v.v. Succes. Dat kan (in verband met corona) momenteel niet, maar voor begin 2022 hopen we dit te kunnen plannen.

  Mocht u deze oproep per mail krijgen maar doet u al wel een taak? Laat het ons dan ook weten zodat we de administratie kunnen updaten.

 • Opgeven

  Dus geef u op om te helpen de club draaiende te houden. Dit kan door te mailen naar info@vvsucces.com.

  Mocht u echt niet kunnen helpen, dan kunnen we dat bespreken tijdens de bijeenkomst begin 2022.