• Helaas is het COVID-19 virus nog niet weg. Van onze leden begrijpen we dat het best lastig is om in alle regelgeving de corona-regels voor voetballen te filteren. Hieronder volgt een opsomming van de regels die ons als voetbalclub en haar leden/toeschouwers aangaan.

  Corona maatregelen trainingen en wedstrijden

  Per 1 juli zijn wedstrijden en toernooien weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Er mag weer worden gesport door alle doelgroepen/leeftijden in alle takken van sport. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Dit houdt in dat tijdens trainingen en wedstrijden geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Hierbij mag publiek - met inachtneming van de 1,5 meter regel - aanwezig zijn.

  Tijdens de wedstrijd en trainingen is dus geen 1,5 meter verplicht. Maar welke afstand je moet houden voor en na de wedstrijd is safhankelijk van je leeftijd:

  18 jaar of ouder?

  • Houdt 1,5 meter afstand tot elkaar. Behalve kinderen t/m 12 jaar die mogen dichtbij je komen.
  • In de kleedkamer maximaal 6 personen. Dit betekent twee kleedkamers per team of om de beurt omkleden als er niet genoeg kleedkamers beschikbaar zijn.
  • In de auto (en ander privévervoer) geldt: een mondkapje wordt geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren.

  13 t/m 17 jaar?

  • Je hoeft geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar. Wel tot een volwassen leider/of trainer, zowel binnen als buiten het veld. Je kunt dus wel met het hele team in 1 kleedkamer, echter de leider/trainer dient afstand te houden.
  • In de auto (en ander privévervoer) geldt: een mondkapje wordt geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren.

  Jonger dan 13 jaar?

  • Je hoeft tot niemand afstand te houden en je kunt je vrij bewegen.

  Corona maatregelen sportpark en kantine

  Volgende week, voor de eerste (jeugd-) wedstrijden, zullen we nog een mailing versturen naar onze leden aangaande de corona maatregelen. Dan zullen we wat verder ingaan op de details qua onze accommodatie, te denken aan kleedkamers en kantine.

  Blijf gezond en graag tot ziens op ons prachtige complex!

  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur ,
  Patrick Mulder

  p.s. voor verdere actuele info aangaande sport en corona wijs ik jullie vriendelijk op www.nocnsf.nl/sportprotocol