Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Succes kan goede eerste helft tegen Winkel geen vervolg geven

Hippolytushoef- Eén helft lang was Succes tegen het hoger aangeslagen Winkel de beter voetballende ploeg en zocht het met een onverdiende 0-1 tussenstand de kleedkamer op. In een kwalitatief veel minder tweede bedrijf van de thuisclub werd vlak voor tijd de eindstand bepaald op 0-2 voor de gasten.

Zo teleurstellend als de wedstrijd voor Succes eindigde, zo hoopvol was het begin. Een half uur lang legde de formatie van Jan Loew zijn wil op aan hun opponent die, gezien de stand op de ranglijst, toch beduidend hoger aangeslagen moet worden. Niet alleen de tomeloze inzet was in orde ook het veldspel was aangenaam om naar te kijken. Zo ging de bal vaak vlekkeloos van voet naar voet wat menig mooie aanval opleverde. Achterin stond ook een stevig fundament waar afhankelijk weinig tot niets weggegeven werd.

Al na enkele minuten had Rene de Kleine voor de openingsgoal kunnen zorgen maar vrij voor het doel maaide hij volledig over de bal heen. Zijn broer Bart pakte de zaken wat energieker aan. Zo liet hij een gevaarlijke voorzet los waar keeper Kaj Tensen de nodige moeite mee had. Net voor de voeten van een instormende Successer wist hij het leder nog weg te boxen. Even later bracht dezelfde Bart de Kleine de keeper nog meer in verlegenheid door een verraderlijk schot af te vuren die Tensen niet onder controle kreeg. De terugspringende bal leek eerst een prooi voor Jeroen Norder en kort daarop voor Maikel Hoekstra maar beiden wisten op miraculeuze wijze het net niet te vinden. Succes bleef de aanval zoeken maar pogingen van Bart de Kleine -te gehaast over gekopt- en Maikel Hoekstra -kwam net te laat op mooie voorzet van diezelfde De Kleine- strandden in de eindfase.

Repareren

Pas na een half uur spelen kwam Winkel met de eerste serieuze doelpoging. Keeper Martijn Lont bleef echter ijzig kalm toen een doorgebroken Winkelspeler hem probeerde te verschalken met een lob. De doelman hapte niet zodat hij de bal vrij eenvoudig kon keren. Even daarna was diezelfde Lont wel kansloos op een van richting veranderd schot van Rick Fijnheer, die via de rug van Ted Jorna in het doel verdween. De 0-1 was op dat moment tegen alle verhoudingen in en Succes probeerde de schade voor rust nog te repareren. Stef de Koning was met een verwoestend schot nog het dichtst bij de gelijkmaker maar zag zijn inzet gekeerd door Tensen. De kans die hier op volgde, was niet besteed aan Rene de Kleine die naast schoot in kansrijke positie.

Dezelfde De Kleine kreeg tien minuten na de onderbreking zelfs een nog grotere mogelijkheid toen zijn broer Bart hem na een mooie solo vrij voor de keeper zette. Opnieuw was deze grote mogelijkheid niet aan de vleugelspeler besteed. Ditmaal produceerde hij een zwak rollertje. Het was het laatste wapenfeit van de aanvaller die kort hierop werd vervangen door Kevin Schouwenaar.

Naar later bleek was dit de laatste grootste mogelijkheid voor de thuisclub. Het leek erop dat het team teveel met de krachten had gesmeten en na een uur voetbal was het beste er toch wel van af. Winkel kreeg achterin steeds minder te duchten van de Succesaanvallers en de gasten kregen uiteindelijk ook vat op de wedstrijd. Zonder dat dat tot hele grote kansen leidde. De Winkel spelers Chris Ursem en Robbert van Arkel probeerde het van afstand maar hun pogingen gingen net naast. Succes wisselde verdediger Jay Klaaren nog voor de meer aanvallend ingestelde Jens Kaan maar het veranderde niets meer aan het spelbeeld. Winkel hield eenvoudig stand. Alleen Bart De Kleine deed nog van zich spreken met een lastig schot. Nadat Rick Fijnheer in kansrijke positie verzuimd had zijn tweede van de middag te maken, gooide teamgenoot Chris Ursem in de 88e minuut de wedstrijd wel definitief in het slot. Ursem gleed de bal knap binnen uit een evenzo fraaie voorzet van Bob La Croix.

Door dit puntenverlies in deze inhaalwedstrijd lijkt de vierde periode voorgoed uit zicht voor Succes. Desondanks komen er nog leuke wedstrijden aan zoals volgende week. Dan staat de derby tegen Flevo op het programma en wordt voorafgaande aan het duel de officiële opening van de prachtige tribune gehouden.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen