Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

STREEKDERBY LEVERT SUCCES EN FLEVO NIETS OP.

Vooraf aan de streekderby Succes-Flevo werd onder veel belangstelling de nieuwe tribune van Succes officieel door Nicolet en Gerard Klaverjr. geopend. Bart Lankester had 100 woorden aan het adres van Succes geschreven en de heer Freerkstra van de Rabobank verraste Succes met een Cheque van € 10.000. Het was niet verassend dat de naam van de overleden Gerard Klaver aan de tribune werd verbonden. Gerard heeft in de voorbereiding veel werkt verricht en acties bedacht om tot het bouwen van de nieuwe tribune te komen. Bovendien was Gerard het vastberaden bestuurslid en stimulator om het hele park aan de Belt op te knappen. Dat is door de inzet van heel veel vrijwilligers bereikt, jammer dat hij het zelf niet meer mee mocht maken.

Succes had door winst op Flevo nog een kleine kans op de vierde plaats van de ranglijst om nog voor promotie wedstrijden in aanmerking te komen. Flevo daarentegen moest winnen om de na competitie te ontlopen. De verwachting was dan ook dat het een felle strijd zou worden.

Maar dat viel tegen, want behoudens het eerste kwartier waren de Flevo spelers niet in staat om het zwaar gehavende Succes moeilijk te maken. Teveel Flevo spelers lieten het afweten, maar ook Succes kwam niet tot goed voetbal. Met name de voorhoede spelers hebben teveel kansen nodig om te scoren.

In de beginfase had Sander Beemsterboer Flevo op voorsprong kunnen zetten. Succes verdediger Ted Jorna kreeg de bal niet onder controle waardoor Beemsterboer alleen voor Martijn Lont verscheen, maar in dat soort situaties is Lont bijna niet te passeren. De bal ging hoog over. Niet veel later kwam Succes op voorsprong. Door slecht wegwerken van de Flevo verdediging kreeg Succes tot driemaal toe de kans om te scoren, uiteindelijk was het Rene de Kleine die het laatste zetje kon geven. 1-0 tot aan de rust gebeurde er niet zoveel meer of het moet de ergernis van de Succes supporters zijn geweest die het regelmatig niet eens waren met de veel vlaggende grensrechter van Flevo.

Na de rust kreeg Maikel Hoekstra uit een prima voorzet van Bart de Kleine een kans tot scoren, maar hij kwam een teentje te kort. Direct daarna wist Succes de voorsprong te vergroten. In een wirwar van spelers hield Rene de Kleine het hoofd koel en schoof de bal voor de voeten van de aanstormende invaller Jens Kaan die de bal onhoudbaar inschoot. 2-0

Met nog een kwartier te spelen werd Maikel Hoekstra door de rustig leidende scheidsrechter het veld uitgestuurd. Hoekstra werd bij een uitbraakpoging vastgehouden en reageerde met een trap richting de Flevo speler (niet raak) maar mocht vertrekken. In deze fase ging Flevo zowaar iets fanatieker spelen, maar kwam niet verder dan een vrije trap die door Freek Vrenegoor hoog over werd geschoten. Vlak voor het einde had Bart de Kleine de voorsprong van Succes kunnen verhogen, echter ook hij is niet in goeden doen. De goed keepende doelman Patrick Benit van Flevo pakte de bal van zijn schoen.

Door dit resultaat zijn beide verenigingen er niet veel mee opgeschoten. Flevo blijft in de gevaren zone en Succes blijft op 5 punten van de vierde plaats omdat Dirkshorn ook heeft gewonnen.

Volgende week speelt Succes tegen Wieringerwaard in Wieringerwaard.

Piet Bakker

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen