Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Naam nieuwe Succestribune wordt zondag 23 april onthuld tijdens officiële opening.

Hippolytushoef – Het heeft even geduurd maar op zondag 23 april, voorafgaande aan de derby Succes-Flevo, zal de nieuwe tribune van VV Succes officieel geopend worden door de aftredend voorzitter, Henk van Eerden. Tijdens deze opening wordt ook de nieuwe naam van de tribune bekend gemaakt. Voorafgaande, tijdens en na afloop van deze ceremoniële plechtigheid vinden ook nog tal van sportieve en feestelijke activiteiten plaats.

De officiële opening start om 13.00 uur en wordt voorafgegaan met twee jeugdwedstrijden van de F pupillen. Tijdens deze heugelijke dag treedt onder meer Succes A1 aan voor de belangrijke bekerkraker tegen RKAV Volendam. Zij gaan strijden voor een plek in de halve finale. Tevens zullen de Walking Footballers opnieuw hun kunsten vertonen met oud profvoetballer David Loggie, die inmiddels aardig kind aan huis is bij de vereniging. Na afloop van de wedstrijd van het eerste, zal er live muziek van een feestzanger zijn om de dag feestelijk af te sluiten.

Tachtig vrijwilligers

Het fraaie nieuwe bouwwerk is al weer enige tijd geleden in gebruik genomen door het publiek. De tribunecommissie heeft echter met de officiële opening gewacht totdat ook de laatste essentiële details af waren. Zo zijn de laatste maanden onder meer de dug outs voor de tribune vervangen, het straatwerk aangepakt, is een groot logo van de club opgehangen en zijn er bankjes aan de zijkant gemaakt om het geheel nog meer te verfraaien. Daarnaast komt er ook nog een terrasoverkapping tussen kantine en tribune.

De bouw van de door Bouwkundig Buro Sijnesael & Van Wijck ontworpen tribune heeft zo’n jaar in beslag genomen. Het bouwwerk is voor een groot deel gerealiseerd door zo’n tachtig vrijwilligers waarvan velen zich ook al hadden ingespannen voor de bouw van de nieuwe kantine en kleedkamers. Deskundige en professionele hulp was er onder meer van Las- en Constructiebedrijf Kiljan, Staalbedrijf Smit, Abuco en bouwbedrijf Hollands Kroon.

De financiering kwam voor een groot deel tot stand door het uitgeven van obligaties ter waarde van 1000 euro per stuk. Dat het nieuwbouw plan leefde onder de Succesgemeenschap, bleek al ras want de beschikbare 48 obligaties waren binnen mum van tijd verkocht. Ook is er geld gegenereerd uit fondsen en de verkoop van de stoeltjes, ter waarde van 100 euro. Van deze stoeltjes zijn er inmiddels aardig wat verkocht maar voor wie nog zo’n zwart of blauw stoeltje wil kopen; ze zijn nog beschikbaar.

Contouren

De nieuwe tribune, die onder andere noodzakelijk was omdat “de oude” niet meer veilig was, heeft dezelfde contouren gekregen als zijn voorganger en past uitstekend in het sportcomplex. De zwart blauwe stoeltjes -206 in totaal- geven het bouwwerk extra cachet. Verder is er onder en naast de tribune rekening gehouden met een grote opslag van materialen. In een tijd waar clubs steeds meer zelf onderhoud moeten plegen aan hun complex, is het handig dat er daar nu grote machines in gestald kunnen worden.

Met de komst van dit fraaie bouwwerk is er voorlopig een einde gekomen aan de grote metamorfose van het Succescomplex. Dit heeft in totaal zo’n vier jaar in beslag genomen en begon bij de verbouw van de kantine en ging over in het realiseren van nieuwe kleedkamers. Met recht kan de club trots zijn op wat er nu staat.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen