Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Succes JO9-4 – DWOW JO9-3

“Als jij het stukje schrijft, doe ik de was..” Zeg ik tegen Sylke als ze de felbegeerde aanvoerdersband van Marianne aangereikt krijgt. “Nee hoor..” zegt ze.. “Ik schrijf geen stukje.” “Dan doe jij de was en schrijf ik het stukje..” Ik denk dat ik gevat ben, met mijn snelle antwoord. Maar ik heb het mis. Want ja, die Syl hè.. Altijd het laatste woord. “Ik schrijf geen stukje en pap doet de was wel.”

Nou ja, je raad het al, ik schrijf het stukje wel over hoe ik de was heb gedaan. Dus, jongens! Wat een prut op die sokken!! Niet best. Eerst die tas open, de eerste sok die ik eruit haalde gaf meteen een zandbak van het heilige Succes-veld midden in mijn ‘hosje’. Hosje, mooi woord hè, zo noemde mijn opa de bijkeuken altijd. Daar staat de wasmachine, dus ik noem dat ook het ‘hosje’. Niemand hier in huis weet waar ik het over heb blijkbaar als ik dat woord gebruik, want nooit komt de vuile was daar in de wasmand.. Sorry. Ik dwaal af.. Voordat ik verder ga, kieper ik de tas met stinkende was buiten leeg. Het heilige Succes zand vult nu de ruimte’s tussen mijn tegels. Het brengt vast geluk.

Mijn eerste taak is het buitenste-binnen keren van alle sokken. Ik tel ze meteen, want meestal ben ik er na de wasbeurt èèntje kwijt. Vraag me niet waar ze blijven, ik kan je er geen antwoord op geven.. Mooi! Compleet! Dan de shirtjes en de broeken erbij. Mijn geluk is, dat JO9 nog geen grote maten heeft.. De hele bups past in èèn keer in mijn (grote) trommel. Sop erbij, kort programma, want zweten doen ze niet hoor. Ze zouden wel wat meer tegenstand kunnen gebruiken. Het gaat ze vooralsnog best makkelijk af zeg maar.

Als het programma klaar is hang ik alles netjes aan het wasrek. Dat hangt wel helemaal vol zo! En laat het voor wat het is.. Een prachtig aanzicht op de mooie tweebaners zwart-blauw..

The day after… De was is droog en ik vouw het netjes op. De ballen had ik al schoongemaakt en de tas moest van binnen ook prutloos gemaakt worden. Zo. De tas staat klaar voor de wedstrijd waar alles uit de kast gehaald moet worden door onze talenten. Aankomende zaterdag moeten we tegen FC Den Helder. De ouders zien erg op tegen deze tegenstander.. Daar hadden we vorig jaar een niet zo leuke ervaring namelijk… Nou ja, we gaan het meemaken..

En oh ja.. De stand tegen DWOW.. Die heb ik dan wel onthouden.. 5-0 in de rust.. En een eindstand van 10-2. Die 10e goal werd uitbundig gevierd. Iets met een Marsen-belofte.. En niet èèns door opa Mars deze keer.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen