Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Succes is van plan om volgend seizoen ook mee te doen aan 45-plus competitie.

Hippolytushoef – Voetbalvereniging v.v. Succes wil opnieuw iets nieuws gaan doen. In navolging van de jongste succesnummers – de F-league, de herstart van het meidenvoetbal, de 7 tegen 7 35+ competitie en het Walking Football – is de club voornemens zich vanaf volgend seizoen in te schrijven voor een 45-plus competitie. Belangstellenden van 45 jaar en ouder kunnen zich hiervoor nu al aanmelden.

‘Moest ik afgelopen zondag alweer negentig minuten achter zo’n supersnel jochie van 18 jaar aanhollen zonder zelf een knikker te raken.’ Het is de aloude treurzang van de voetballer op leeftijd die nog graag tegen een balletje trapt maar steeds vaker overlopen wordt door jeugdige voetballers. Het is ook geen pretje om keer op keer achter zo’n jong ventje aan te moeten hollen. Zo’n jongen die je zoon had kunnen zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je de volgende dag van stramheid de trap niet meer op kan lopen omdat je je probeerde te meten met een bijna dertig jaar jongere tegenstander. Het ergste hiervan is dat het er in de toekomst niet beter op zal worden. Jij wordt alleen maar ouder en je tegenstanders blijven nog net zo jong. In je hoofd kan je ze voetballend allemaal nog wel hebben, maar het lijf denkt daar heel anders over. Tijd dus om de knop in het hoofd om te zetten en toe te geven aan de wetten der natuur. En je te gaan meten met leeftijdsgenoten. In een competitie waar de fysieke gesteldheid van de spelers veel meer overeenkomen met elkaar. Een mogelijkheid die Succes je wil bieden.

Succes biedt namelijk vanaf het seizoen 2017/2018 liefhebbers van boven de 45 jaar de mogelijkheid om zich aan te melden voor het elftal dat deel gaat nemen in de zogenaamde 45-pluscompetitie van de KNVB. Je speelt dus tegen tegenstanders in dezelfde leeftijdscategorie. Waarbij elk team drie dispensatiespelers mag opstellen tussen de leeftijden van 40 en 45 jaar.

De competitie is vrij nieuw maar met name in West Friesland wordt er al volop gestreden door de ‘oude krijgers’. En met succes, want er komen louter positieve geluiden uit die hoek. Behoudens de afgebakende leeftijdscategorie zijn de voetbalregels exact hetzelfde als in alle andere categorieën. Dus gewoon elf tegen elf , tweemaal drie kwartier en op een groot veld. Er mag doorlopend gewisseld worden met maximaal vijf wisselspelers. Er wordt gespeeld in een na- en voorjaarscompetitie. Desgewenst worden halverwege het seizoen de teams ingedeeld naar gelijke sterkte.

De wedstrijden worden doorgaans vroeg op de zondagmorgen gespeeld waardoor er ’s middags tijd genoeg over is om (minder…) leuke dingen te doen met moeder de vrouw, de kinderen of vrienden. Ook van andere wedstrijden van Succes of het betaalde voetbal hoef je niets te missen als je zo vroeg speelt. Zelfs de rest van de zondag lui op de bank liggen behoort tot de mogelijkheden.

Voetballers die qua leeftijd voor dit team in aanmerking komen en zin hebben om deel te nemen aan deze nieuwe competitie kunnen zich nu al aanmelden bij veteranenvoetbal@vvsucces.com .
Deze oproep geldt niet alleen voor voetballers die nu al bij Succes voetballen, maar natuurlijk ook voor inmiddels gestopte spelers of nieuwe leden die nog graag willen voetballen maar dan wel tegen leeftijdsgenoten. Dus voor degenen waarvoor de reguliere competities te snel gaan en het Walking Football nog een paar jaartjes te vroeg komt, is dit het moment om je op geven. Bij voldoende aanmeldingen schrijven we een 45-plus team in voor de najaarscompetitie.

Met vriendelijke groet,

Bestuur v.v. Succes, Hippolytushoef

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen