Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Hardwerkend Succes pakt onverwacht punt bij VIOS

Hippolytushoef- Op papier leek Succes een kansloze missie tegemoet te gaan tegen kampioens kandidaat VIOS. Met de kansloze heenwedstrijd (1-7 verlies) in het achterhoofd en het gegeven dat er vier vaste basisspelers ontbraken deden het ergste vrezen. Maar dat je in deze klasse met hard werken en de juiste tactische keuzes toch nog ver kan komen bewees het team van Jan Loew door knap een punt mee te nemen in een wedstrijd die doelpuntloos eindigde.

Vanwege een trip naar het buitenland miste Succes de vier vaste krachten Martijn Lont, Ted Jorna, Rick Jansma en Maikel Hoekstra. Een behoorlijke aderlating al moet gezegd dat keeper Freek De Kort een uitstekende stand in was deze middag. Naast deze absentielijst en nog altijd de blessure van Jop van den Esschert kreeg het team vroeg in de wedstrijd nog een tegenvaller te verwerken. Toine Bugel moest, na een niet bestrafte charge, het veld na een klein kwartier verlaten met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Trainer Loew was al vroeg genoodzaakt de eerste wissel, Lars Verfaille, van de reservebank te halen. Een bank die overigens verder gevuld was met liefst drie B- junioren waarvan Job van Straalen nog even inviel.

Gegroepeerd

Tot aan de blessure hadden de Wieringers opvallend weinig te duchten van hun opponent, die deze middag nu niet bepaald hun beste wedstrijd van het seizoen speelde. Dit was mede de verdienste van Succes zelf die zeer gegroepeerd speelde en met veel inzet het aanvalsspel van VIOS ontregelde. De vinnige duels werden aanvankelijk nog door scheidsrechter Egner getolereerd waarmee hij de Bas Nijhuis norm leek te hanteren. Maar dat bleek echter voor korte duur want nadat hij de eerste gele kaart aan Jay Klaaren getoond had, bleef het in de loop van de wedstrijd kaarten regenen. Tien keer (waarvan liefst zeven voor Successers) trok hij de gele prent waarvan er slechts een paar te billijken waren. Met zijn pietluttige fluiten drukte de leidsman een overbodige stempel op deze niet bijster harde wedstrijd.

Ondanks de grote belegering voor het Succesdoel werd de thuisclub maar zelden echt gevaarlijk. Pas na een klein half uur spelen wisten de aanvallers van de thuisclub een serieus gaatje te vinden in de solide Succesdefensie. Dit gebeurde via een ragfijne combinatie waar Kai Botman een mooie voorzet gaf op Maarten Blankendaal die net een teenlengte tekort kwam. Een bal van de doellijn gehaald door de sterk spelende Youri Jansma, een al dan niet penaulty moment en een totaal verkeerd geraakte bal van de vogelvrij staande VIOS aanvaller Swen Dekker waren voor de pauze de enige momenten van opwinding aan de kant van de thuisclub. Succes dat verdedigend uitstekend stond, kwam trouwens ook niet verder dan wat halve kansjes die keeper Coen Filee nauwelijks verontruste.

Na de thee verbloemde VIOS nog meer hun kwaliteiten en strandde de aanvallen in een nog vroeger stadium. Dit kwam deels door eigen falen – slordig spel, slechte passing en onnodig balverlies- maar ook de manier waarop Succes hun opponent bestreed. Met veel overgave en lef waarbij routinier Jeroen Metselaar voorop ging in de strijd en soms op het randje van het toelaatbare speelde. Het leverde hem bijna ook een tweede gele kaart op maar hij mocht van geluk spreken dat de, makkelijk met prenten zwaaiende scheidsrechter, in Lars Verfaille de niets vermoedende dader zag. Succes, dat na de onderbreking wel meer op de helft van de tegenstander voetbalde maar ook nu weer niet echte uitgespeelde kansen kon creëren, hield tot vijf minuten voor tijd ogenschijnlijk makkelijk stand.
Een rakelings naast geschoten vrije trap van Lasse Botman luidde toch nog een slotoffensief van de thuisclub in, die nog wel enkele hachelijke momenten opleverde. Maar de Wieringers gaven duimbreed toe en capituleerde niet. Mede ook door toedoen van keeper Freek de Kort, die in korte tijd meerdere malen zijn capaciteiten moest tonen. Kort nadat een VIOS speler op de paal had gekopt dook hij heldhaftig voor de rebound van Kai Botman. Ook kwam hij met een formidabele redding als winnaar uit de strijd in een één tegen één situatie met Nick Schipper en redde zo een punt voor zijn team.

Compact

VIOS en de neutrale voetbalfan zullen ongetwijfeld teleurgesteld afgedropen zijn na de wedstrijd, die heel weinig hoogtepunten kende. Bij de gasten zal dit gelijkspel langer blijven hangen. Eindelijk zijn er dit seizoen punten afgesnoept van een kampioenskandidaat. En niet alleen dat gegeven stemde trainer Jan Loew vrolijk. ‘Gezien de omstandigheden waren er maar weinige die geloof hadden in een goede afloop. Maar vooraf spraken we af zo compact mogelijk te spelen en die afspraak hebben ze goed uitgevoerd. Ik kan dus niks anders dan tevreden zijn.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen