Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Succes D1 Nederlands Kampioen Beach Soccer


Op 22 juli heeft Succes D1 een ongekende prestatie neergezet door Nederlands Kampioen Beach Soccer te worden. Waar eerder al het strandvoetbal toernooi in Hargen aan zee werd gewonnen, moesten ze zondag 22 juli aantreden voor de landelijke finale in Scheveningen.

Er werd er gespeeld in een poule van 5 waarin iedereen een keer tegen elkaar uitkwam en de nummers 1 en 2 in de finale zouden strijden om het Nederlands Kampioenschap. Deze finale zou worden gespeeld in het Den Haag beachsoccer stadion, waar ook het Europees kampioenschap wordt gespeeld.

De jongens van Succes moesten s’ochtends om kwart over negen al aantreden voor hun eerste wedstrijd, tegen de Bergense zandhazen. Dat de jongens op dat tijdstip nog niet helemaal wakker waren bleek uit het feit dat ze heel snel achter kwamen. Toch wisten ze dit snel recht te zetten en wonnen ze deze wedstrijd met 2-1.

De tweede wedstrijd werd er een om snel te vergeten. Tegen de jongens van VOA beachsoccer zat alles tegen. Wat Succes ook probeerde, de bal ging er niet in, en bij de tegenstander lukte alles. De eindstand was 6-3 voor VOA. Omdat de eerste twee door gingen naar de finale, was niet alles verloren, maar werd het wel een stuk zwaarder om de finale te halen.

Katwijk was de volgende tegenstander. In een bloedstollende wedstrijd kwamen de jongens 3-1 voor, werd het daarna 3-3 en wisten ze uiteindelijk de verdiende 4-3 te maken. De tegenstander probeerde na de wedstrijd nog een doelpunt af te laten keuren, maar de scheidsrechters waren zeer professioneel en verwezen dit protest dan ook naar de prullenbak.

De laatste wedstrijd in de poule moesten de jongens tegen FC Den Bosch, die in de voorronde PSV D1 hadden uitgeschakeld, en alle wedstrijden in de poule al hadden gewonnen. Een loodzware opgave dus. De jongens waren scherp en wisten wat er op het spel stond. Dat FC Den Bosch favoriet was lieten ze al snel zien. Met veel beweging liepen ze door het zand, en daar had Succes niet gelijk een antwoord op. Het kwam dan ook vrij snel 1-0 achter. Toch wisten de jongens van Succes dit weer snel om te buigen in een 2-1 voorsprong. Den Bosch liet zich niet van de wijs brengen en maakte keurig de 2-2. Succes moest winnen om de finale te halen, en scoorde dan ook vlak voor tijd de 3-2. Het eindsignaal klonk als een verlossing, de finale was bereikt. Doordat de onderlinge wedstrijd tegen Den Bosch was gewonnen werden de jongens zelfs eerste in de poule.

De finale werd er een om niet snel te vergeten. De jongens van Succes hadden het beste voor het laatste bewaard. De aftrap was voor Succes, en deze verdween gelijk in het doel, ruim over de doellijn. Hij stuiterde er echter gelijk weer uit. Dit ging zo snel dat de verder prima fluitende scheidsrechters dit niet goed zagen en dan ook geen doelpunt toekende. Toch was het Succes dat al snel op voorsprong kwam. Pieter Mulder, de ongekende topscorer van Succes was niet van de bal af te krijgen en scoorde door enkele mooie combinaties met Bram Dekker binnen enkele minuten keurig 2x. Ook Chelsea Spier en Nick Dijkstra kregen een goede kans, maar de keeper van Den Bosch was niet van plan om alles zomaar door te laten. Zo stopte hij ook een snoeiharde vrije trap van Luca Albanese. Op een schot van Samuel Onuha had hij echter geen antwoord, waardoor succes zelfs op 3-0 kwam, en dus op rozen leek te zitten. Keeper Tom Sijm leek niet te passeren. Toch kwam de spanning in de wedstrijd nog terug. Door vasthouden van Pieter Mulder in het eigen doelgebied, kreeg Den Bosch nog een strafschop. Deze werd onhoudbaar ingeschoten, 3-1. Vlak voor tijd maakte Pieter Mulder aan alle spanning een eind, door de 4-1 er in te knallen. Na het eindsignaal kwam de ontlading. Coach Juul Dijkstra rende het veld in om samen met zijn jongens het feest te vieren. Met een mooie ronde langs de tribunes werden alle meegereisde supporters bedankt voor hun steun. De jongens vierde hun feestje en gingen met zijn allen de zee in. Dit zorgde voor mooie taferelen. Er moest nog lang gewacht worden op de prijsuitreiking, omdat ook de landelijke finale voor de eredivisie nog gespeeld moest worden.

Maar de beker maakte alles goed, de Succes D1 toppers zijn Nederlands Kampioen.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen