Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Succes D1 wordt 2e en 1e op 1 dag.

Dit klinkt raar maar het is toch echt zo. Laat ik beginnen bij het begin. Voor de winterstop werd Succes D1 4e in de tweede klasse 1 met een heel jong elftal. Tijdens de winterstop vond de coach het elftal nog niet jong genoeg en ruilde nog enkele spelers met de D2.

Deze ruil gaf echter wel een extra impuls aan het elftal. Als eerste moest er voor de beker gevoetbald worden tegen Blokkers D1. Deze stonden in hun poule stijf bovenaan, zonder verliespunten. D1 moest zelfs met enkele E pupillen spelen, omdat er enkele afmeldingen waren. Een geheel niet ingespeeld D1 liet toen al zien dat strijd ook een heel goed wapen kan zijn. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 3-2 verloren maar gaf al aan dat de nieuwe jongens het spel en de strijd ten goede kwamen.

De voorjaars competitie begon goed met een 4-2 overwinning op DTS. Daarna 2 verliespartijen tegen Den Helder en Vios. Het zou dus weer zo’n seizoen worden dacht iedereen. Maar toen begon de opmars van Succes D1. Er werd 5x op rij gewonnen, waaronder de wedstrijd tegen toen nog koploper DWOW D1. En omdat VIOS een wedstrijd minder had gespeeld stonden onze jongens plotseling bovenaan, met 2 punten meer dan VIOS maar die ene wedstrijd meer gespeeld. De kraker tegen VIOS thuis ging zeer voorspoedig. Heel veel strijd en eerst netjes 1-0 voor, een grote kans op 2-0 maar net als in het betaalde voetbal gold ook hier: als je zelf de kansen niet maakt, doet de tegenstander het wel. VIOS kreeg een strafschop en de keeper zat in de goede hoek maar kon m niet keren, 1-1. Dit was voor Succes D1 niet genoeg, dus werden ze afhankelijk van VIOS. Zelf won D1 de altijd lastige uitwedstrijd tegen DWOW met 0-5 en waren toen uitgespeeld. Nu maar hopen dat Nieuwe Niedorp of Den Helder een punt tegen VIOS kon halen. Helaas konden beide ploegen ons niet helpen, en kwam op 12 mei het nieuws dat VIOS 4-0 had gewonnen van Den Helder D3 en dus kampioen was geworden. Dit hoorde de jongens terwijl ze klaar stonden om naar Medemblik te gaan, voor het jaarlijkse toernooi.

Nu hoor ik iedereen denken, wie spelen er eigenlijk in D1???????
De opstelling voor het toernooi van Medemblik was als volgt:
Op doel, Tom Sijm.
Achterin Jelle Van Wijhe, Job van Straalen, Luca Albanese en Chelsea Spier.
Middenveld: Nick Dijkstra, Pieter Mulder en Yaro Flamand
Voorhoede Daan Gersen, Samuel Onuha en Joel Huizing.
Helaas hadden we vlak voor vertrek nog 2 afberichten, waardoor we zonder wissels naar Medemblik vertrokken.

De eerste wedstrijd was tegen een oude bekende, DWOW D1. Verder zaten de jongens in de poule met Medemblik D1 en Spartanen D1. Medemblik speelt 1e klasse en Spartanen had de Blokkers weer in de beker verslagen. Een mooi moment dus om te kijken of de jongens gegroeid zijn dit seizoen.
Tegen DWOW deed D1 weer wat het in de competitie ook al 2x gedaan had, winnen. DWOW speelde sterker dan in de competitie en kregen ook uitstekende kansen. De verdediging stond echter goed en werkte keihard. 1 goede counter en een mooie aanval zorgde er echter voor dat Succes met 2-0 won. Dit was wel een beetje verwacht, maar je moet het toch allemaal maar doen.

Hierna kwam de thriller tegen Medemblik D1. Succes begon gedurfd en dat resulteerde na een minuut al in een vrije trap voor Succes op 20 meter van het doel van Medemblik. Pieter Mulder heeft natuurlijk een verwoestend schot maar kan het ook netjes. Een geplaatste bal knalde helaas op de paal. Daarna begon Medemblik met een enorm offensief. Met heel verzorgd voetbal kwamen ze steeds dichter bij het doel van Succes. Uit een van die mooie aanvallen kwam de onvermijdbare 1-0 voor de thuisclub. Ook Tom Sijm kon hier niks aan doen. Toch lieten de jongens de kop niet hangen en bleven ze strijden. De 2-0 werd afgekeurd wegens buitenspel, net als de 1-1. Een hele scherpe pass van Pieter op Samuel leek alsnog de 1-1 op te leveren, maar de scheids floot af voor buitenspel, terwijl Samuel vanaf eigen helft vertrok. Deze scheids zou echter nog meer invloed hebben op de wedstrijden van D1. In de tweede helft liet Succes pas echt zijn tanden zien en uit een mooie aanval schoot Samuel de 1-1 binnen. De jongens begonnen er steeds meer in te geloven. En bij Medemblik lieten ze zien niet met de favorietenrol om te kunnen gaan. Een slecht genomen doeltrap van Medemblik werd goed onderschept door Joel en die speelde direct Pieter aan. Eindelijk had hij een keer de ruimte om uit te halen, en hij scoorde de 1-2. Met nog 5 minuten te gaan (dachten we) begon Medemblik het tegenoffensief, maar Job en Luca, en aan de buitenkanten ook Jelle en Chelsea, streden voor elke bal en aldoor als je dacht dat je ze kwijt was kwamen ze nog een keer terug. En als ze er dan toch langs kwamen stond Tom er nog, en ook hij stopte alles dat op zijn pad kwam. Een helft duurde 15 minuten, maar de scheidsrechter vond kennelijk dat Medemblik ook een punt verdiende want hij floot pas na 23 minuten een keer af. Succes D1 schreeuwde het uit, maar de buit was nog niet binnen.

De laatste wedstrijd was tegen Spartanen D1 en de scheidsrechter was dezelfde als de vorige wedstrijd. De eerste helft was licht in het voordeel van Spartanen, maar hierin gebeurde niet veel, of het moest de bal in het gezicht van Nick zijn, waardoor hij even de weg kwijt was. In de tweede helft gebeurde hetzelfde met Samuel. Hij kon zich voorin niet meer laten zien en omdat 0-0 genoeg was werd Samuel in de verdediging gezet. Maar zijn eerste verdedigende actie was niet echt succesvol, hij haalde in een poging de bal te spelen de tegenstander neer en de scheids was onverbiddelijk: strafschop. Spartanen rekende zich al rijk maar had niet gerekend op Tom. De speler van Spartanen schoot de bal goed in de rechterhoek van Tom, maar hij keerde de eerste bal en dook er daarna bovenop. Alle jongens vlogen hem om de nek, want nu hadden ze het nog in eigen hand. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en deze keer duurde de tweede helft wel 15 minuten. Na het fluitsignaal schreeuwde de jongens het uit en ook enkele ouders waren goed te horen. Zo werden de jongens dus op 1 dag 2e en 1e.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen