Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jeugdnieuws

De competitie loopt op zijn einde en dat betekend weer dat de prijzen verdeeld gaan worden. Voor Succes zien de kansen van E3 er heel goed uit om na de najaarstitel ook de voorjaarstitel te grijpen. Wordt dat dan een dubbele huldiging bij het Jeugdkamp? Ook ons A1 heeft een prima seizoen gedraaid. Als alle wedstrijden uitgespeeld worden dit seizoen maakt dit team ook nog kans op het kampioenschap. Maar hier wringt nu net de schoen want A1 moet er inmiddels zoveel inhalen dat gevreesd wordt dat deze wedstrijden nooit gespeeld zullen worden.

In de volgende Beltpraet zullen we weten of E3 daadwerkelijk kampioen is geworden en of A1 toch nog alle wedstrijden gespeeld heeft en daarbij de volle winst heeft gepakt. Het meerendeel van de teams is overigens al klaar. De laatste wedstrijden voor hen willen in de meivakantie. Diezelfde meivakantie zorgt ook steeds meer voor ongemak van een spelers tekort vanwege korte vakanties. De KNVB had wel een heel programma op de rol staan dus werd het twee weken flink schuiven en lenen van elkaar.

Uiteindelijk is het allemaal redelijk goed gekomen maar te wensen valt dat de KNVB voortaan met Pasen wel een programma in last en in de mei vakantie niet. Want met Pasen was er helemaal niks geen programma terwijl er veel minder mensen dan weg zijn.

De vele vakantievierende voetballers die het slot van de competitie hierdoor gemist hebben, kunnen overigens nog aan de bak op het jeugdkamp of één van de toernooien waar Succesteams zich voor opgegeven hebben. Allereerst is er voor de E en F jeugd weer het vermaarde en nu al legendarische jeugdkamp op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei. Voor het eerst op de vrijdag dus. Voor de rest beloofd het weer een groot spektakel te worden waarover meer te lezen valt elders in deze Beltpraet.

De D’s gaan op 26 mei met zijn allen naar het Volendam toernooi. Aanvankelijk zou er direct na het toernooi een bezoek gebracht worden aan het kartcentrum maar omdat dat organisatorisch niet helemaal mogelijk is gebleken, is het kartuitje verschoven naar de vrijdagavond 25 mei van 17.00 uur tot circa 2100 uur. Het programma -lasergamen, karten, bowlen en patat eten- blijft overigens ongewijzigd evenals de eigen bijdrage van vijf euro per speler. In te leveren bij de leiders. Ook voor de jeugscheidsrechters legt er eerdaags nog wat leuks in het verschiet . Zij gaan naar de beachclub om ondermeer een voetvolleytoernooi te spelen.

Net als ieder ander jaar stoppen aan het einde van het seizoen ook weer een aantal vrijwilligers en trainers. Wellicht in de volgende Beltpraet hier meer over maar voor nu we willen we er toch alvast eentje uitlichten. Onze D en E trainer Jan Norder heeft afgelopen week zijn laatste training geven en gaat ons na dit seizoen (voorlopig) verlaten als jeugdtrainer. Zoals vele misschien al weten verkiest hij nu een avontuur bij eersteklasser ZAP, waar hij wordt opgenomen in de trainingsstaf van de club uit Breezand. Wij bedanken Jan voor zijn inzet en voetbalkennis die hij heeft proberen over te dragen aan de jonge voetballers en hopen dat hij evengoed nog veel langs de lijn van Succes zal staan.

Niet alleen voor de amateur kampioenen van Nederland (van F pupil tot senior) is er weer de mogelijkheid om voor 10 euro per persoon naar de Johan Cruijff schaal te gaan op zondag 5 augustus. Ook de overige teams kunnen dit jaar voor 12,50 euro naar de Arena. De minimale afname is 10 kaarten en vervoer is op eigen gelegenheid. Coaches die interesse hebben kunnen contact met ondergetekende opnemen.

Leiders attentie. Aan het einde van het seizoen kunnen de voetbaltassen wederom ingeleverd worden bij Frank Bugel. Dit dient uiterlijk te gebeuren voor 15 juni. Leiders die stoppen kunnen dan ook hun coachjas afgeven bij Frank. Wat de einddata van de trainingen betreft, dat laten we aan de trainers en leiders zelf over. Sommige zijn al gestopt en andere blijven tot eind mei doortrainen. In principe zijn de eerste trainingen weer als de schoolvakantie is afgelopen dat is op 3 september. Maar zijn er trainers /spelers die daar niet op kunnen wachten dan kan er in goed overleg ook een eerdere datum afgesproken worden.

Maar zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens het slot van de competitie, de toernooien, het jeugdkamp en Nieuw Buinen natuurlijk (waarover de volgende Beltpraet meer). En ….. er schijnt ergens in het voormalig Oostblok ook nog een klein toernooitje gespeeld te worden waar een elftal van Neerlands bloed aan meedoet. Wellicht is dat ook de moeite van het kijken waard.

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen