Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Niet alleen beurswinsten verdampen

Succes D2 – FC Den Helder D4 – Het was goed toeven langs de lijn: niet alleen het fletse najaarszonnetje in de rug was aangenaam, ook het spel van D2 vanaf het beginsignaal van vaste scheidsrechter De Kort was prima. De eerste schoten voor de boeg kwamen van Nick, Emiel en Teun en misten het doel ternauwernood. In de zevende minuut was het Bilal die, startend vanaf de middenlijn en op de huid gezeten door een verdediger, de bal beheerst in het doel deponeerde (1-0). Daarna was het Teun die gevaar stichtte en ging een knal van Tijs rakelings over de goal. De gelijkmaker van Den Helder kwam geheel onverwachts (1-1). Keeper Vincent raakte geblesseerd bij een uitbraak van Den Helder, maar kon trekkebenend de wedstrijd vervolgen.

Terwijl een waarschuwend schot van Den Helder op de paal voor enkele D2-spelers nog niet genoeg was om wakker te worden, was een verrassende goal uit de draai van Den Helder dat wel (1-2). Daarna speelden verdediging en middenveld veel scherper. Na een overtreding op Bilal wist Nick de toegekende vrije trap fraai te verzilveren (2-2). De verdiende 3-2 voorsprong kwam op het bord na een prachtige combinatie over rechts; de voorzet van Tijs werd door Teun knap achter de Heldergoalie geschoten. Vincent maakte een snel uitgevoerde tegenaanval onschadelijk. Even later wist Yaro uit de corner van Nick direct doeltreffend uit te halen (4-2). Een schot van Samantha kwam helaas recht in de handen van de keeper terecht. Bilal schroefde net voor rust de stand op na weer een knappe solo (5-2).

De tweede helft was lange tijd een lauwe vertoning. Geen van de ploegen wist echt kansen te creëren, wat slechts voor een deel de verdienste was van de beide achterhoedes. Vincent onderscheidde zich door bij een gevaarlijke uitbraak van Den Helder met een uitgestrekte voet de bal nog net naast zijn doel te werken.
Wat zich in de laatste vijf minuten afspeelde, was een aaneenschakeling van onnodige fouten, balverlies en domme pech. Terwijl de D2-supporters en enkele spelers dachten dat de drie punten binnen waren, was het FC Den Helder dat binnen een tijdsbestek van vier minuten maar liefst drie keer wist te scoren. Eindstand derhalve 5-5.

Fam. Rozenbroek

Je moet zijn ingelogd om te kunnen reageren Inloggen